Harran’da Gastronomi ve Gözlem Evi açılıyor

Harran Kaymakamlığı ve Harran Belediye Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü Gastronomi Merkezi ve Gözlem Evi projesinde peyzaj çalışması sona erdi.

Yukarı Mezopotamya’nın merkezi konumunda bulunan, ziraatın ilk yapıldığı ve dünyanın ilk üniversitesinin yer aldığı Harran İlçesinde, Gastronomi Merkezi ve Gözlem Evi’nin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları bitirilerek hizmete açılıyor. Gastronomi merkezi, hem kadınlara istihdam alanı sağlayacak, hem de Şanlıurfa mutfağının dünyaya açılmasını sağlayacak.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz yaptığı açıklamada, “Harran ilçe Kaymakamlığımızla beraber yürüttüğümüz önemli projelerden bir tanesi olan Gastronomi Merkezi ve Gözlem Evi’ni ilçemize kazandırmanın mutluluğu içerindeyiz. Gastronomi merkezi ile hem mutfağımızı dünyaya tanıtacağız hem ilçemizde yaşayan kadınlara istihdam yaratmış olacağız. Gastronomi Merkezi ve Gözlem Evi’nin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. İlçemize hayırlı olsun” dedi.