İzmit Belediyesi Öğrencilere Bisiklet Dağıtmaya Devam Ediyor

Geçen 2 yıl içinde yaklaşık 10 bin bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi, bu sene öğrencilere bisikletlerini erken verecek.

Belediye’den yapılan açıklamada her yıl Mayıs ayında dağıtılan bisikletler 24 Ocak Cuma gününden itibaren dağıtılmaya başlanacak. Yetkililer bu sene de orta okul 1.sınıf öğrencilerine kasklarıyla birlikte 4 bin 750 adet bisiklet dağıtılacağını ve konuyla ilgili bütün planlamanın yapıldığını söylediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri 24 Ocak Cuma günü saat 14.00 de Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda düzenlenecek olan karne töreniyle birlikte Hızır Reis Orta Okulu’ndan 162 öğrenciye bisikletlerinin de teslim edileceğini söylediler.

Toplu bisiklet dağıtım töreninin ise 25 Ocak Cumartesi günü saat 11.00 de Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda olduğu öğrenildi. Burada düzenlenecek tören de ise bin öğrenciye bisikletlerinin teslim edileceği bildirildi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından 3 yıl içinde yaklaşık 15 bin öğrenciye ücretsiz hediye edileceği ve böyle bir projenin dünyada ilk olduğu kaydedildi. – KOCAELİ