Edirne Belediye Başkanı Gürkan: Mezarlıklar bana bir şey olmaz diyenlerle doluyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, corona virüsü salgınına rağmen kentte yoğunluğuyla dikkat çeken trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde denetim gerçekleştirdi.

Gürkan, belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli ile gerçekleştirdiği denetimde esnafları ve vatandaşları maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uymaları konularında uyarılarda bulundu.

“MASKE BULAMIYIORUZ”

Caddede iş yerleri açık olan esnafları ziyaret eden Gürkan, maske kullanmayan esnaflara tepki gösterirken; siyah renkteki maske kullanan iş yeri sahiplerini ve personelleri de N95 ve üç katlı maske kullanmaya davet etti.

Gürkan, esnaflara ve vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirirken; bazı vatandaşlar da maske bulamamaları nedeniyle Gürkan’a şikayetlerini ilettiler. Gürkan, denetim sırasında karşılaştığı 65 yaş üzeri vatandaşları da evde kalmaya davet etti.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLA KARŞILAŞTI

Saraçlar Caddesi’ndeki PTT şubesinde sıra bekleyen 65 yaş üzeri bir vatandaşla karşılaşan Gürkan, vatandaşı corona virüsü salgınına karşı evde kalması uyarısında bulundu.

Gürkan, vatandaşa evden dışarı çıkma nedenini sorarken; vatandaştan yurt dışından havale beklediği yanıtını aldı. Gürkan, bir süre sohbet ettiği vatandaşın ikamet adresini de alırken; belediye personeline, 65 yaş üzeri vatandaş için gıda desteğinde bulunulması talimatı verdi.

Gürkan, cadde üzerinde iş yerlerini açan esnafları da ziyaret etti. Ziyaret sırasında Gürkan, esnaflara ihtiyaçlarını sorarken; corona virüsü tedbirleri kapsamında maske kullanımına dikkat etmeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

Gürkan, caddede bulunan bir iş yerinin personellerini de siyah maske konusunda uyardı. Siyah maskenin corona virüsüne karşı etkisiz olduğunu belirten Gürkan, personellerden siyah maske dışında maskelerinin bulunmadığı yanıtını aldı.

Personellerin maske talep etmesi üzerine cevap veren Gürkan; “Maske göndereyim ama parayı patron kazanıyor, maskeyi bize ödetiyorlar. Maske gönderirim, ben size kıyamam. Bu maskeleri de takmayın. O maskeler bir işe yaramıyor” dedi. Gürkan, belediye ekiplerine işletme personelleri için bir kutu maske verilmesi talimatında bulundu.

“MASKE TAKMAYANIN İŞLETMESİNİ KAPATIRIM”

Gürkan, corona virüsü salgınına rağmen maske takmayan esnafları da uyardı. Denetim sırasında maske takmayan bir esnafı uyaran Gürkan; “Esnaf maske takmazsa vatandaş hiç takmaz” dedi.

Gürkan, denetim sırasında özel gereksinimli bir vatandaşın da fotoğraf çektirme isteğini kırmadı. Vatandaşı corona virüsü tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı uyarısında bulunan Gürkan; “Kriz bitince sarılacağız” dedi.

Gürkan, esnaf denetimi sırasında yan yana işletmeleri bulunan 2 esnafın da maske takmamasına tepki gösterdi. Esnaflara maske dağıtan Gürkan, maske takmamaları halinde işletmelerini kapattıracağını söyledi.

Maske takan esnafın yanına giderek uyarılarda da bulunan Gürkan; “Bu şaka değil, ciddiyim. Maske takacaksın, takmadan olmaz. Önce kendi sağlığın için, sonra gelen vatandaş için maske takacaksın. Olur mu öyle? Bu şakaya gelen bir iş değil. Bana bir şey olmaz demeyin” sözlerine yer verdi.

“MEZARLIKLAR BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLERLE DOLUYOR”

Gürkan, denetim sırasında halı ve kilim satan bir işletmeye de girerken; işletme personelinin maske takmamasına tepki gösterdi.

Uyarısı sonrası maske takan işletme personeline tepki gösteren Gürkan; “Bir aradasınız. Bu olayda en kötü şey ne biliyor musunuz? Bana bir şey olmaz demek. Biraz sert konuşacağım: mezarlıklar bana bir şey olmaz diyenlerle doluyor. Bütün gün berabersiniz ama birbirinizden ayrılıyorsunuz. Farkında olmadan bu virüs bulaşıyor. Biriniz taşıdığı zaman hepinize taşır” dedi.

Gürkan, işletmedeki halıları da beğendiğini ifade ederken; çalışma odasına halı satın almak istediğini söyledi. Gürkan, bir süre halıları incelemesinin ardından işletmeden ayrıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.