Belediye Başkanı Doğan, çocuklarla 5 bin fidan dikti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ‘Yeşil Bir İzmit İçin Senin de Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası kapsamında Ağaköy- Arızlı mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı. İzmit Belediyesi’nin Yeni Mahalle, Hızır Reis ve Ziya Gökalp İlköğretim öğrencileri ile birlikte 75 dönümlük alana 5 bin fidan diktiği törende konuşan Başkan Doğan, “Siz değerli çocuklarımız bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlere yeşil, güzel bir gelecek bırakmak bizim görevimiz.” dedi.

Yaşanan yangın sonucu atıl kalan alana fidan dikerken çocuklara doğanın önemini anlatan Başkan Doğan, “Burada bulunan ağaçları çıkan yangın sonrasında ne yazık ki kaybettik. Ağaçlarla birlikte bizimde ciğerimiz yandı. Keşke daha dikkatli daha duyarlı olunsa idi. Yanan ağaçların yerine değil de bambaşka yerlere fidan dikseydik. Ancak umutsuzluk yok. Buraya da başka yerlere de ağaç dikeceğiz. Yanan orman yerine daha gür bir orman yeşerteceğiz.” diye konuştu.

“İzmit Belediyesi çevreye saygılı, çevreyi seven bir belediye. Bu nedenle çevre odaklı yaklaşımlarla çalışmalarımızı şekillendiriyoruz.” diyen Başkan Doğan ağaçlandırma, parklar, geri dönüşüm ve çevre temizliği konusunda belediye tarafından yapılan çalışmaları çocuklara anlattı. Doğan, “Çevre geleceğe bırakacağınız en değerli hazine.” diyerek çocukları çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti. Yeni Mahalle, Hızır Reis ve Ziya Gökalp İlköğretim öğrencileri birlikte fidan diken Doğan çocukları diktikleri fidanlara sahip çıkmaları yönünde de uyardı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.