Belediye Başkanı, köpek katliamı ile ilgili iddiaları yalanladı

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde son günlerde bazı internet sitelerinde çıkan ‘Keçiborlu’da köpek katliamı’ haberleri ile ilgili belediye başkanından yalanlama geldi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Bugün ilçemizi ve belediyemizi üzen istenmedik bir olay meydana geldi. Tek bir olay katliam gibi gösterildi. Gelen şikayetler üzerine, 20 Ocak 2014 Pazartesi günü başıboş sahipsiz bir köpeğin insanlara saldırdığı ihbarını alan zabıta ekibimiz, bahsi geçen hayvanı etkisiz hale getirmek için, bu iş için kullanılan kas gevşetici ilacı kullanarak köpeği etkisiz hale getirmiştir. Mezbaha bölgesine götürmek istediklerinde köpeğin etkisizleştirildiği evin erkek çocuğu, hayvanı görevlilere vermemiş. Sebebi bilinmeyen bir nedenle daha sonra köpeğin öldüğü söylenmiş ve bazı yerlere ihbar yapılmış, bunun üzerine Devlet Milli Parklar Müdürlüğü’nden 2 yetkili gelerek, gerekli incelemeleri yaptı. Olayda bilinçli ve kasıtlı bir işlem olmadığı görüldü. Bahsi geçen köpek, halk ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmaması için Tarım İlçe Müdürlüğü’nden veteriner hekim gözetiminde Belediyemiz ekipleri tarafından alınarak, uygun şekilde gömülmüştür.” dedi.

Bazı haber sitelerinde yayınlanan fotoğrafların ilçeden çekilmiş gibi gösterilmesine tepki gösteren Soykan. “Yayınlanan fotoğrafların ilçemizde meydana geldiği söylenen bu olayla bir ilgisi yoktur. Veteriner gözetiminde çekilen fotoğraftaki sahipsiz hayvan dışındaki olaylarla, Belediye görevlilerinin hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki fotoğraftaki hayvanın görüntüsü ile haber sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki köpeğin cinsi, olay yeri görüntüleri ve hayvanın görüntüleri tamamen farklıdır. Zaten diğer fotoğrafların nerede çekildiği belli değildir. Şu an ilçe içinde onlarca başıboş sahipsiz köpek gezmektedir. Katliam yapılan bir yerde herhalde bu hayvanlar olmazdı.” diye konuştu.

Soykan, son günlerde başıboş köpeklerin sürüler halinde dolaşmalarından dolayı rahatsız olan ilçe halkının yazılı ve sözlü şikayette bulunduğunu söyledi. Soykan, “Aç kalan başıboş köpekler ilçe içine kadar yiyecek aramaya geliyor. Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar. Bunun için belediye olarak önlemlerimizi aldık. İhbar gelen bölgelere ekiplerin giderek ülke genelinde belediyelerin bu amaçla kullandığı ‘Lysthenon Forte’ isimli kas gevşetici ilaçla hayvanları etkisiz hale getirip mezbaha bölgesindeki doğal ortama bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, sahipli veya sahipsiz köpeklerin zehirli iğnelerle öldürüldüğü iddiasıyla Isparta, Keçiborlu ve Şarkikaraağaç belediyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliği’ne şikayet dilekçesi vermiş, öldürüldüğü iddia edilen köpek fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.