Bitlis Belediyesi icralık oldu

Bitlis Belediyesi icralik oldu-kBitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “Sebze halini yapan müteahhit art niyetli davranarak belediyeyi icraya verdi. Bu nedenle belediyemize haciz geldi” dedi.

Bitlis-Baykan karayolundaki Arıcılık mevkisinde inşa edilen yeni sebze hali binasının yapımını üstlenen müteahhit firma, hak ediş ücretini alamadığı gerekçesiyle Bitlis Belediyesini icraya verdi.

İcra müdürlüğünün yaptığı incelemenin ardından belediyeye ait araç ve taşınmazlara haciz gelirken, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haciz karşında gerekli işlemleri başlattıklarını ve dosyaların bilirkişi tarafından yeniden incelenmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

“Sebze halini yapan müteahhit art niyetli davranarak belediyeyi icraya verdi. Bu nedenle belediyemize haciz geldi” diyen Alaydın, müteahhidin sebze hali inşaatını taahhüt ettiği sürede tamamlamadığını ve inşaatın yarım kaldığını ifade etti.
Yerel seçimler öncesi kentteki en büyük yatırımları olan sebze halinin açılışının engellendiğini belirten Alaydın, şöyle konuştu:
“Bizim personellerimizin de idari yönden yaptığı hatalar var. Bu arkadaşlarımız geçici kabulleri eksik şekilde teslim aldı. Dün valilik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli işlemlerin başlatılmasını, dosyaların yeniden bilirkişi tarafından incelenmesini istedik. Dosyalar incelendiğinde müteahhidin art niyeti ortaya çıkacak.”

Alaydın, belediyeye 750 bin lira dolayında bir haciz geldiğini bildirerek, sebze halinin toplam bedelinin 6 milyon 371 bin 597 lira olduğunu ve müteahhitte bugüne kadar 5 milyon 735 bin 550 lira ödeme yapıldığını dile getirdi.

İşin zamanında teslim edilmemesinden dolayı 750 bin liralık hak edişin ödenmediğine değinen Alaydın, “Dimdik ayaktayız ve aciz değiliz. Göreve geldiğimizde Belediyenin bütün araçlarında haciz vardı. Belediyeyi getirdiğimiz nokta belli. Kamuoyu da buna şahitlik ediyor. İşçilerimize olan milyonlarca lira borcumuzu ödedik. Personel giderlerini yüzde 90’dan yüzde 30’lara indirdik” ifadelerini kullandı. (A.A)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.