Harran’da 15 Temmuz destanı kutlandı

Harran Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri erken saatlerde başladı. Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkan Vekili Ahmet Köroğlu, Harran İlçe Jandarma Komutan V. Astsubay Bçvş Hüseyin Güler, Harran İlçe Emniyet Müdürü Emre Sarı, Kurum amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Vatandaşların katılımıyla, Harran Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi Bahçesinde akşam namazıyla başladı.

Program daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti, çeşitli etkinlik ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Harranlı vatandaşlar programa kısa bir ara verip yatsı namazını cemaatle eda ettikten sonra, hep birlikte şehitler için dua ettiler. Namazdan sonra devam eden programda belediye ekipleri, etkinliğe gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına konuşan Harran Belediye Başkan Vekili Ahmet Köroğlu; Değerli protokol üyelerimiz, kıymetli Harranlılar 15 Temmuz Şehitlerini anma törenine hepiniz hoş geldiniz. 15 Temmuz bir milletin diriliş destanıdır. Hepinizin bildiği gibi Milletimizin sarsılmaz azminin, vatanseverliğinin ve kahramanlığının yazıldığı 15 Temmuz Destanı, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, şahlanışının ve demokrasi zaferinin adıdır. Tarihimizin en büyük direniş destanlarından biri olan 15 Temmuz gecesi iradesine geleceğine devletine canı pahasına sahip çıkan milletimize minnettârız. Bu vesileyle 15 Temmuz Destanı’nı yazan Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi Şükranla anıyorum.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara iline giden Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz mesajında; Bu memleket yiğit yatağıdır, Onun namuslu evlatları elbet tükenmez. Sayın Kaymakamım, Değerli Harranlılar, Hanım efendiler bey efendiler, Basınımızın kıymetli temsilcileri.

“Cehennem de olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönmek bilmez yürürüz.”

15 Temmuz bir milletin dirilişi olurken, bir hainliğinde güne vuruşuydu. O gün, vatansever yürekler devleşti. İmanın gücüyle kahramanlar ölümsüzleşti. Çünkü namlunun ucundaki vatandı. Namlunun ucundaki namustu. Yanan yürek bizim, düşen ateş bizim, giden canlar bizimdir. Acımız dinmiyor, öfkemiz geçmiyor. 15 Temmuz’u ateşten damgalar gibi kalbimizde taşıyoruz. Bugün ülkemiz, güçlü bir tarihe imza atıyorsa; Bu vatan uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimiz ve onları “vatan sağolsun” diye uğurlayan analarımız, bacılarımız ve dimdik ayakta duran babalarımızın sayesindedir. Biz hiçbir ihaneti unutmadık, unutmayacağız! Sorumluluğumuz ağır, yükümüz büyüktür. Gücünü yüreğindeki imandan, cesaretini ruhundaki vatan sevgisinden alan bu millet ilelebet mücadeleye devam edecektir. Yılanın başı ezilip, son hain yakalanana kadar aldığımız her nefes bize haramdır.

15 Temmuz’u Unutursak, kalbimiz kurusun. Tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor, Ailelerine sabırlar diliyorum. Hepinize ayrı ayrı sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Sağolun varolun Allah’a emanet olun. Ne mutlu türküm diyene! Mahmut Özyavuz Harran Belediye Başkanı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına konuşan Harran İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik açıklamasında “ Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakârlık vardır. Azim, dirayet ve cesaret vardır. Buna özellikle Çanakkale harbinde çok yakinen şahit olduk. Kurtuluş mücadelesiyle tüm dünyaya bunu gösterdik. Değerli Harranlılar; 15 Temmuz da kendi vatanını hakkını, hukukunu istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir kulağında sela sesleri ve kalbinde şahadet arzusuyla meydanlara akın etti. 100 yıl önce Galiçya’da, Yemende, Çanakkale de Dumlupınar da nasıl işgalcilere karşı şahadete koştuysak bu topraklar üzerinde ameliyat yaptırmadıysak vatanımızı böldürmediysek 15 Temmuz gecesi de aynı azim ve kararlılıkla sadece yüreğimizde iman gücüyle darbeci hainlere karşı ülkemizin birlik ve beraberliğini bozdurmadık.

Bu vesileyle 15 Temmuz Milli birlik gününde ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimizi minnetle anarak hepinize saygılarımı sunarım. Dedi.

Anma programı etkinliklerinin sona ermesiyle birlikte 81 il ve ilçede olduğu gibi Harran ilçesinde de saat gece 00.13 geçe selanın okunmasıyla program son buldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.