Melih Gökçek, Beypazarı’nı vaatlere boğdu

baskan-gokcek-beypazarindaAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Beypazarı İlçe Seçim Bürosu’nun açılışı için Beypazarı’na gitti. Gökçek, Beypazarı’nda yaptığı konuşmada 30 Mart sonrası Beypazarı’nı vaatlere boğarken, son anketlerde kendisinin oy oranının yüzde 51’in üstünde olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Beypazarı İlçe Seçim Bürosu’nun açılışı için Beypazarı’na gitti. Gökçek, Beypazarı’nda yaptığı konuşmada 30 Mart sonrası Beypazarı’nı vaatlere boğarken, son anketlerde kendisinin oy oranının yüzde 51’in üstünde olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Beypazarı Seçim Bürosu’nun açılışını Ak Parti Adayı Tuncer Kaplan ile birlikte yaptı.

Beypazarı Ak Parti Seçim Bürosu’nun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beypazarı Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Tuncer Kaplan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mitinge dönüşen açılış töreni öncesi konvoy eşliğinde Beypazarı’nda bir tur atan ve otobüsün önünde Beypazarlıları selamlayan Başkan Gökçek, konuşmasında hem ülke gündemine dair açıklamalar yaptı hem de Beypazarı’na yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Beypazarı ilçesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katıldığını anımsatan Başkan Gökçek, “Önce Ankara’nın ilçesiydiniz, artık Ankara Büyükşehir’in ilçesisiniz. Bundan sonra bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Beypazarı Ankara’ya bağlı olmasa da sanki bağlıymış gibi hizmet vermeye çalıştık” diye konuştu.

“BEYPAZARI- NALLIHAN YOLUNU YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Konuşmasının başında ülkede yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalar yapan Başkan Gökçek, 10 yıllık Ak Parti iktidarında Türkiye’nin nereden nereye geldiğine dikkat çekti. Ak Parti iktidara geldikten sonra 17 bin km otoyol yapıldığını söyleyerek hizmetleri anlatmaya başlayan Başkan Gökçek, “Önümüzdeki 5 yıl içinde de Beypazarı Nallıhan yolunu yapmak boynumuzun borcu” dedi.

Ak Parti iktidarı ile Türkiye’nin hızlı trenle tanıştığını, her şehre bir havalimanı yapıldığını, Türk Hava Yolları’nın Avrupa’nın üçüncü havayolu şirketi haline geldiğini, 232 baraj inşa edildiğini, 545 hastanenin hizmete açıldığını, 60 kişilik sınıfların 20 kişiye kadar indiğini, tüm öğrencilere bedava kitap ve tablet bilgisayar dağıtıldığını anlatan Başkan Gökçek, Türkiye’nin kendi silahını, helikopterini, tankını üreten bir ülke haline gelerek silah sanayi de de bir numaraya yükseldiğini vurguladı.

“AK PARTİ İKTİDARI 10 YILDA 107 KATRİLYON LİRA YARDIM DAĞITTI”

Türkiye’nin füze yapımına da başladığına dikkat çeken Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Uzun menzilli füzeler için Çin’le anlaşma yapmak üzereyiz. Amerika ayağa kalktı. Yabancı silahlara maalesef mahkumduk. Dışarı çıkamıyorduk. Amerika’dan aldığımız uçaklar yazılımı o kadar enteresan ki İsrail, Amerika, Yunan uçakları ile karşı karşıya gelince dost uçak kabul ediyor ve mekanizma ateş almıyor. 3 mühendisimiz bunu çözdü ve Isparta’da uçak düştü hatırlarsınız, şehit oldular. Kendi silahımıza, gücümüze sahip olmamızı istemiyorlar. İnşallah 2023’e kadar silah üretiminde yüzde yüzü bulacağız.”

Ak Parti iktidara geldikten sonra 10 yılda 107 katrilyon yardım dağıtıldığını da vurgulayan Başkan Gökçek, “70 sente muhtaçken Afrika ülkelerine 5 katrilyon sadece yardım dağıtılıyor. Bu hükümet nereden nereye getirdi bu ülkeyi? Nerede mazlum var Recep Tayyip Erdoğan orada” diye konuştu.

Son 4 yılda hükümet tarafından 4 büyük projeye imza atıldığına da dikkat çeken Başkan Gökçek, İstanbul’a 3. Havalimanı, İstanbul Kanalı, boğaza 3. Köprü ve iki nükleer santral ile ülkenin toplam 60 katrilyon kazanç elde edeceğini açıklayarak, “Yabancıların aklı başından gitti. Onun için Türkiye’yi karıştırmaya karar verdiler ve Gezi olaylarını başlattılar. Bu olaylar tamamen yurt dışında organize edildi” dedi.

“BAŞARILI OLAMADIKLARI TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Amerika’da, Türkiye’deki Ergenokoncular gibi Neoconlar bulunduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu grupların olaylara müdahale ederek Gezi ile Türkiye’yi karıştırmaya çalıştıklarını dile getirdi. 8 ağacın kesilmemesi için başlayan ancak sonra amacı değişen Gezi olayları sırasında Taksim Platformunun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyarete geldiğini anımsatan Başkan Gökçek, taleplerinin “Boğaza köprü yapmayın, İstanbul kanalı projesini iptal edin, nükleer santral yapmayın, 3. Havalimanından vazgeçin” gibi talepler olduğunu hatırlattı.

Ukrayna’da da benzer olaylar patlak verdiğine işaret eden Başkan Gökçek, “Ukrayna’yı ateş gölüne çevirdiler, iktidarı yıktılar. Daha önce Gürcistan, Mısır, Sırbistan, Afganistan’da yaptılar. Başarılı olamadıkları tek ülke Türkiye oldu” diye konuştu.

Gezi olaylarında sonra ODTÜ’de başlatılan eylemlerde de başarısız olunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Şubat ayı sonunda ODTÜ yolunu açıyoruz. Bu arada Gezi olaylarının hemen arkasından ABD elçisini davet ettim. ‘Size olayların aslını birebir anlatalım’ dedim. Hatırlıyor musunuz o elçi ne demişti? ‘Gençlerin sesinin Kuğulu Park’tan ABD Elçiliğine kadar geldiğini duyuyorum, demokrasi budur’ demişti. Davet ettim, 2 saat anlattım. ‘Ben dehşete düştüm’ dedi. ‘Kasım Aralık aylarında Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti iktidarı gidecek demişsiniz’ dedim. ‘Kim söyledi’ dedi, ‘yalanlasanıza’ dedim. Yalanlamadı. Ne oldu? 17 Aralık’tan sonra da ‘bir imparatorluğun çöküşünü seyrediyorsunuz’ dedi. Uluslararası olaylar olduğu o kadar net yani. Her şey organize.”

“ALGI YÖNETİMİ YAPTILAR”

Aralık ayına gelindiğinde ise 5 davanın aynı anda açıldığını belirten Başkan Gökçek, özellikle seçim öncesi dönemi beklendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bunu anlamak mümkün değil. Ama ne yaptılar? Algı yönetimi yaptılar. Getirdi bir ayakkabı kutusu koydular, içinde 4.5 milyon dolar olduğunu söylediler. O neoconların, önceden insanlara algı yönetimi yapmak için zihnini bir yere endekslemek için yaptığı bir oyun. Kutu deyince yolsuzluk, kutu deyince Recep Tayyip Erdoğan, kutu deyince Ak Parti, yani biz akla gelmeye başladık. Ama esas soygun ne… Bilir misiniz? Cambaz vardır, panayırlarda gezer. Aniden düşüyormuş gibi yapınca ‘cambaza bak düşüyor’ diye bağıran cepçiler, ceplerden paraları çeker. Şimdi cambaza bakın yerini kutuya bakın aldı.”

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın borsada 46.5 milyon dolarlık kayıp yaşandığı sözlerini anımsatarak konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, “Cambaza bak, kutuya bak” derken, devletin cebinden 75 katrilyon para çıktığını vurguladı. Bu kaybın elektrik, doğalgaz, mazot fiyatlarına yansıyacağına da dikkat çeken Başkan Gökçek, yükselen faizlerle sanayicinin tüccarın zor durumda kalacağının altını çizdi.

Ak Parti’nin bu sorunların üstesinden geleceğine vurgu yapan Başkan Gökçek, çarpıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu seçimler yerel seçim olmaktan çıktı, genel seçim hüviyetine büründü. Türkiye’ye bu baronlar ve neoconlar hükmetmek kaydıyla siyasi partileri de yeniden dizayn etmeye karar verdiler. Öncelikle Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’yi götürmeye karar verdiler.

CHP’yi yeniden dizayn etmeye karar verdiler. CHP’yi sağcıymış gibi gösterip solu iktidara getirip, Türkiye’yi koalisyona götürmek istiyorlar. İstanbul adayları Sarıgül, her kılığa giren bir tip. Sizin hemşehriniz ama Sayın Mansur Yavaş’ın CHP’den aday olacağını bir sene önce Kılıçdaroğlu Uğur Dündar’a söylemiş. Uğur Dündar bunu 15 gün önce yazdı. Her şey önceden dizaynlı.

MHP’de ise Sayın Devlet Bahçeli’nin baştan gitmesini istiyorlar. Baronların oyunu. Sayın Bahçeli’nin bir durumunu her zaman takdir etmişimdir. Ne olursa olsun gençleri sokağa dökmemiştir. Diyor ki baronlar; ‘Yarın bu gençleri istediğimiz zaman sokağa dökecek bir lider lazım’. Bahçeli’nin gitmesi lazım. Yavaş, çok oy alırsa Bahçeli gider başkasını getirir rahat ederiz diyor. Allahın izniyle siz her şeye müdahale edeceksiniz.”

Gündeme dair konuşmalarını bir talep ile bitiren Başkan Gökçek, “AK Partiye gönül verenler var, vermeyenler var. Ak Parti’yi sevmeyebilirsiniz, Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmeyebilirsiniz, Melih Gökçek’i sevmeyebilirsiniz, Tuncer Kaplan’ı sevmeyebilirsiniz ancak çocuklarınızı, ülkenizi seviyorsanız, bu ülkenin hortumcular tarafından hortumlanmasını istemiyorsanız, emanet de olsa oylarınızı Ak Parti’de toplayıp, yüzde 50’nin üzerinde tutmalısınız” diye konuştu.

BEYPAZARI’NA VERİLEN DESTEK

Başkan Gökçek, sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilen konuşmasına Beypazarı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak hizmetleri anlatarak sürdürdü. Rahatsızlığı nedeniyle açılışa katılamayan mevcut Başkan Cengiz Özalp’e şifa dileklerini gönderen Başkan Gökçek, “Verdiklerimiz vereceklerimizin teminatı olacak” diyerek, Beypazarı’na 4 yıl içinde yapılan yatırımları şöyle özetledi:

“80 km uzunluğunda içme suyu borularınızı yeniledik. 55 bin 430 metre kanalizasyon hattı döşedik. İki yıl içinde 7466 ton asfalt döktük. Önümüzdeki ay bir iki sokak var ona da asfalt göndereceğim. İki adet çöp kamyonu, iki cenaze aracı, bir kepçe, bir su tankeri, bir itfaiye aracı, bir yol süpürme aracı, bir de transformers minibüsü hediye ettik. İnözü su terfi istasyonu ve Gülağaç arsenik arıtma tesisi yaptık. Ancak küçük bir tesis olduğu için kireçten, asbesten arındırılmış suyu içebilmeniz için içme suyu arıtma tesisi temelini Aralıkta attık. ya seçimde ya da seçimden sonra inşallah bitecek ve arıtılmış su içeceksiniz.

Şehir merkezi içinde kalan çöplükten Allah’ın izniyle kurtulacaksınız. Bugüne kadar kapatırdık da çöpün aktarılması lazımdı. Büyük bir konteynerla Sincan’a gitmesi lazımdı. Başkan Cengiz ile baskı yaptık Çevre Bakanlığına, bir çöp konteynarı almak için. Parasını aldık, ihalesini yaptık, konteynar gelince çöpleriniz konteynıra koyulacak. Direkt Ankara’ya gidecek. Beypazarı’na dökülmeyecek. Konteynır gelir gelmez bu çöplüğü kapatıp mesire alanı yapacağız. Bu da yeni sözümüz.

Biliyorsunuz Atatürk Parkı vardı. Adı parktı ama biçareydi onu yeniledik, pırıl pırıl yaptık. 23 bin metrekare Ankara Parkını yaptık. 1200 metre uzunluğunda Ilıman Deresi Islah Çalışması, 5 km uzunluğunda ana bulvar üzerine çimleme çalışması, Gazi Gündüzalp İşyeri önü yenileme ve Atatürk parkı önüne saat kulesi yapıldı.

Mevsimlik çiçekler ve ilaçlama için gerekli malzemeyi 3-4 senedir Ankara Büyükşehir Belediyesi hediye ediyor. Diriliş Cami bahçe duvarı restorasyonunu gerçekleştirdik. Çöp konteynırı, piknik masası ve bank yardımı yaptık. Elimizden geldiği kadar köylerimiz dahil yardımlar yapmaya çalıştık. Bu yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı.”

Başkan Cengiz Özalp’in belediye kasasını 13 trilyon lira borç ile teslim aldığını ve borçları sıfırladığını da vurgulayan Başkan Gökçek, “Geçen dönemde Mansur bey 30 dükkanı satmış, Cengiz bey 30 dükkan yaptı ve belediyesini mülk sahibi yaptı. Teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YEREL SEÇİM SONRASI YAPILACAK HİZMETLER

Başkan Gökçek, yerel seçimler sonrası Beypazarı’nda gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetleri ise şöyle sıraladı:

“Pis su arıtma tesisi bitecek. 2014 yılından sonra Beypazarı’nın kanalizasyon derdi kalmamış olacak. En büyük arzunuz buraya doğalgaz gelmesi. Doğalgaz Büyükşehirden çıktı ama 41 km Polatlıdan buraya inşallah doğalgazı çektirmek için elimizden geleni yapacağız. Enerji bakanını bizzat ben sıkıştıracağım, bunun sözünü veriyorum. Beypazarı maden suyu… Doğalgaz buraya gelirse şişecamı kurup, 300 kişi istihdam edecek. Trona üretimi de yüzde 50 artacak. 500 kişi de orada istihdam sağlanacak. 800 kişilik istihdam Ak Parti’nin doğalgazı getirmesi ile olacak.

Özellikle Kırbaşı havzasında 11 köyü sulayacak baraj projesi var. Sulama barajı yapılması için bakan ile görüştük. Kargı barajı ihalesi yapıldı. Kırbaşı ve 11 köy civarı bundan faydalanacak.

Allah nasip ederse dev bir aile yaşam merkezini ben hediye edeceğim. BELMEK kurslarını açacağız. Gençlik merkezi kuracağız. Stadınızı derleyip, toparlayıp, yenileceğiz. Ben Ankaraspor’u amatörden aldım, süper lige çıkardım. Ankara Spor’un 19 yaşı var. A takıma atlıyorlar. Beypazarı’ndan besleyip 3. Lige çıkaracağım. Elimden gelen gayrete söz veriyorum

Bir de Beypazarı’ndaki amatör spor kulüplerinin forma, ayakkabı, eşofmanlarını hibe olarak verelim. Sanayici kardeşlerim başka yere taşınmak istiyormuş. Özel bir yer tespit edip alt yapısını bedava yapmak kaydıyla İvedik Organize Sanayide yaptığımız gibi dört dörtlük sanayi bölgesi haline getirmek istiyoruz. Eski itfaiye meydanı ve hastaneyi de satın almak kaydıyla buraya inşallah güzel bir belediye binası ve iş merkezi ile otopark yapmak da bizim boynumuzun borcu. 22 dönüm filan. İnşallah onu da Tuncer kardeşimle yapmış olacağız.

Turizm konusunda da oturup yeni projeler üreteceğiz. İkinci gelişimde anlatırım inşallah. Ankara’dan Beypazarı’na hafta sonlarında özellikle, turlar düzenleyeceğiz. Vatandaşın kolay gelmesi için de büyük otobüslerimizden temin edilecek. Beypazarı turizmi katlanmış olacak. En önemli proje, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte önümüzdeki ay bir protokol imzalıyoruz. Protokol ile Ankara’nın tüm ilçelerinde üretilen her türlü ürünün Ankaralılara direkt birinci elden satılmasını temin edeceğiz. Özellikle Beypazarı’nda tarımla ilgilenen kardeşlerimize ayrı bir müjde olacak. Ne üretiyorsanız direkt satabileceksiniz. Nerenin ürünü daha güzel ise ambalajlayıp güzelce takdim edebiliriz. Ankara ilçelerini Türkiye’ye tanıtıp mallarını en güzel ambalajlar içinde satmak istiyoruz.”

“Tuncer kardeşimi size emanet ediyorum” diyen Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse bu seçimlerde Beypazarı da bütün Ankara’da olduğu gibi bize en güzel şekilde oy verecek” dedi.

Yaptırdığı son anket sonuçlarını da aktaran Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Gün geçtikçe bize olan muhabbetiniz artıyor. Mansur Yavaş ile ilk ankette arada 3 puan vardı benim lehimde, ikinci ankette 9 puana çıktı, üçüncü ankette 12 puana çıktı. Ankara Genelinde 97 bin kişi ile yapılan ankette, şerefimi temin ediyorum ki oyumuz yüzde 51.45 oldu. CHP’li Mansur Yavaş’ın oy oranı yüzde 36.08, MHP ise yüzde 10 oranında. Bu topraklara hizmet vermek için varız. Benim hizmetim çoksa bana oy verin azsa vermeyin. Her zaman bir sözüm var, üçlü olsun güçlü olsun. İktidar Ak Parti, Büyükşehir Ak Parti, inşallah ilçe de Ak Parti’li olacak. Sonra da isteyin bizden, biz de size hizmet edelim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.