CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek partisinden istifa etti…

turgut-dibek-istifa-ettiİstifa sonrası CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 133’e düştü. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de partisinden istifa ederek DSP’ye geçeceğini açıkladı.

Dibek, CHP Genel Sekreterliği’ne gönderdiği istifa mektubunda, 1992-1995 yılları arasında il yönetim kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında merkez ilçe başkanlığı, 2002-2007 yılları arası Kırklareli İl Başkanlığı görevlerini yürüttüğü CHP’de, 2007-2011’de genel seçimlerde milletvekili olarak görev yaptığını belirtti.

Belirttiği dönemler ile 1994-1995-1999-2002-2004-2007’de yapılan yerel ve genel seçimlerde örgütün içinde ya da başında seçim çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

“Kırklareli il merkezinin nüfusu, 68 bin 750 olup, kent içerisinde yaşayan hemşehrilerimin büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır birlikte yaşamaktadır. Yerel seçimler, o kentte yaşayan insanların kendi içlerinden tanıyarak seçeceği adayların hizmet yarışıdır. Parti Meclisimiz dün yaptığı toplantıda, Kırklareli Belediye Başkanlığı için diğer milletvekilimiz Sayın Mehmet Kesimoğlu’nu aday olarak belirlemiştir. Sayın Kesimoğlu aslen Vize İlçemizden olup, Babaeski İlçemizde yaşamaktadır. Partimizin mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur.

Parti Yönetimimiz bu atama ile ilgili olarak hiçbir aşamada beni bilgilendirmediği için bu kararın yanlışlığını, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere parti yönetimindeki arkadaşlarımıza anlatma fırsatını da maalesef bulamadım. Parti Meclisimizin almış olduğu bu karar, 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bugüne kadar her ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim. Kısaca da olsa anlatmaya çalıştığım nedenlerle, Kırklareli’li hemşehrilerime ve parti örgütümüze yapılmış olan bu haksızlığı kabul etmem mümkün değildir. 25 yıldır üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum CHP üyeliğinden istifa ediyorum.”

İşte Dibek’in istifa dilekçesi:

istifa

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.