Başkan Özyavuz, TRT Arapça’ya Harran’ı Anlattı

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, tarih ve kültür diyarı Harran’ın tanıtımı noktasında da çalışmalarını sürdürüyor. TRT Arapça mikrofonlarına Harran’ı anlatan Başkan Özyavuz, tohumun ilk filizlendiği, ilim ve irfan yurdu Harran’a tüm herkesi davet etti.

Din, Kültür, Sanat, Edebiyat, Felsefe ve Astronomi gibi alanlarda Dünya’nın İlk Üniversitesi’nin bulunduğu ilim ve irfan yurdu Şanlıurfa’nın Harran ilçesi tarihi dokusu ve kültürel değerleriyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürürken, Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da bu değerleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak TRT Arapça mikronları aracılığıyla tüm herkesi huzur şehrine davet eden Başkan Özyavuz, ilk tohumun filizlendiği bu eşsiz şehir Harran’ın mutlaka görülmesi, tarihi izlerinden ilham alınması gerektiğini kaydetti.

Sunuculuğunu Ela Azzam’ın yaptığı programda Harran’ın ören yerleri izleyicilerle buluşturulurken TRT Arapça’nın sosyal medya hesaplarından da paylaşılan görüntüler kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.