Mansur Yavaş bu kez seçmenleri kandırdı! Fakat yine suçüstü yakalandı!

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, tüm seçim afişlerinde CHP logosu olduğu yalanını söyleyerek CHP’ye oy veren seçmenleri kandırmaya çalıştı. Fakat bazı bölgelerde, CHP logosunun bulunmadığı görüldü.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş Habertürk TV’de katıldığı bir programda yine kendi kendini yalanladı. Söz verdiği vaatlerinin yüzde 90’ını gerçekleştirmediği halde birçok projeyi hayata geçirmiş gibi sunmaya çalışan Yavaş, bu kez de tüm seçim afişlerinde CHP logosu olduğu yalanını söyleyerek CHP’ye oy veren seçmenleri kandırmaya çalıştı. 

YAVAŞ YİNE SUÇÜSTÜ YİNE YAKALANDI

“5 yıl boyunca hiçbir yerde resmimi görmeyeceksiniz” sözlerinden sonra ilk işi Çankaya ilçesine afişlerini astırmak olan Mansur Yavaş, Habertürk TV’de katıldığı bir programda afişler üzerinden yine kendi kendini yalanladı. “Tüm afişlerimde CHP logosu var” diyen Mansur Yavaş’ın CHP’li Çankaya Belediyesinin bulunduğu yerlerdeki afişlerinde dahi CHP logosunun bulunmadığı görüldü.

AFİŞ PARALARI NERDEN GELİYOR?

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara’nın birçok yerine astırdığı afişler “paranın kaynağı nereden geliyor?” sorusunu gündeme getirdi. Birçok binanın cephesinin giydirildiği, billboardların kiralandığı ve yol boyunca yer alan aydınlatma lambalarının afişlerle donatılması dikkat çekti. Mansur Yavaş’ın reklam giderlerini kendi cebinden mi yoksa belediyenin bütçesinden mi karşıladığı merak konusu oldu. 
Mansur Yavaş’ın açıkladığı mal varlığının reklam bütçe giderlerini kendi cebinden karşılamasının mümkün olmadığı görüldü. Peki, reklam bütçesine harcanan milyonlar nereden bulundu? Son günlerde CHP’nin çalkalandığı “İçinde 250 bin dolar bulunan siyah çanta” hadisesine benzer bir formül Mansur Yavaş için de devreye girdi mi? Reklam giderleri karşılığında kimlere neler peşkeş çekildi?
İYİ Parti’nin ABB adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın Mansur Yavaş için “son iki ayda 4 yılın 2 katı kadar gayrimenkulü satışa çıkardı” iddiasının altında harcanan reklam bütçesi mi yatıyor? Yavaş, Ankaralıya çok gördüğü bütçeyi kendi reklamına mı ayırdı?

Mansur Yavaş-1

HANGİ AFİŞLERDE LOGO YOK?

CHP kaynaklarına göre Mansur Yavaş’ın resminin yer aldığı afişlerin iki kaynaktan beslendiği, bu afişlerin CHP Genel merkez tarafından basıma gönderilenlerde CHP logosunun yer aldığı, Mansur Yavaş’ın ekibi tarafından basıma gönderilenlerin üzerinde ise CHP’nin logosunun bulunmadığı iddia ediliyor. Ankara’nın bir çok reklam alanında yer alan afişlerin bir kısmının üzerinde CHP logosu bulunurken, bir kısmında ise bu logo yer almıyor. Hatta Çankaya ilçesi sınırlarında bulunan Dikmen mahallesindeki aydınlatma direklerinde bulunan afişlerde CHP logosu bulunmuyor. Bu durum Yenimahalle ilçesinin bazı bölgelerinde de yaşanıyor. Ancak en dikkat çekeni ise CHP’nin kalesi olarak gördüğü Çankaya İlçesi Kavaklıdere mahallesinde insanların çok yoğun bulunduğu Tunalı Hilmi caddesinde bir binanın cephesine asılan Yavaş afişinde de CHP’nin logosu yer almıyor. 

Mansur-1

“31 MART’TAN SONRA HESABINI SORARIZ”

Mansur Yavaş’ın afişlerindeki bu ikilemin CHP Genel Merkezi ve Mansur Yavaş ekibi arasında da sürtüşmeye neden olduğu söyleniyor. CHP Genel Merkezindeki bu ekibin, “Biraz sabredelim. 31 Mart sonrası hesabını sorarız” dediği ifade ediliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.