BAŞKAN ÖZYAVUZ SAĞDUYU ÇAĞIRISINDA BULUNDU

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran ilçesine bağlı Konacık mahallesinde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği kavga ile ilgili sosyal medyadan sükunet çağrısı yaparak tarafları itidalli olmaya çağırdı.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz sosyal medya hesabından yaptığı itidal çağrısında şu ifadeleri kullandı;

“Seçimler, oy devşirmek maksadı ile fitne yaparak aileleri, akrabaları birbirine kırdırarak insanların canlarına ve mallarına kast edecek şekilde kavga, gürültü ile değil. Seçimler aksine hizmet yarışında dostluk ve kardeşlik üzerinden yürütülmedir. Toplumda kutuplaşmaya yol açacak hiç bir söylem kabul edilemez, bunu yapanlar veya tevessül edenler dinsiz, imansız ve münafıklardır.

Unutulmamalıdır ki seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz arkadaş, akraba, komşu olarak kalacaksınız.

Seçimler bittiğinde yüzyüze bakacak aynı sofrayı paylaşacak, birbirinize selam verecek ve bayrama kapı açacaksınız.

Harran ilçemiz orta Konacık mahallesinde yaşanan elim olayda vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, her 2 akraba aileye baş sağlığı diliyorum.” Açıklamasında bulundu.