Bu durakta yok yok, güneş enerjili klimalı

Bu durakta yok yok, güneş enerjili klimalı

solar-durakAdana Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak, güneş enerjili, klimalı durakları hizmete soktu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, örneklerden biri Baraj Yolu 8. Durak’a konulan klimalı durağın tanıtımını yaptı

4 SAAT KAMERA İLE GÜVENLİK SAĞLANACAK
Adana’nın yeni bir ilkle tanıştığını belirten Zihni Aldırmaz, “Kurduğumuz akıllı duraklar klimalı. Yani vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını rahat bir ortamda bekleyecekler. Bu durakların güvenlik sistemi de bulunuyor. Akıllı duraklarda 24 saat kamera ile güvenlik sağlanıyor” dedi.

DURAKLAR GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR
Duraklardaki klimaların güneş enerjisi ile çalıştığını belirten Zihni Aldırmaz, “Herhangi bir aksaklık olduğunda şarj edilebiliyor. Aksaklık anında enerji takviyesi yapılıyor. Şimdilik 2 klimalı durağı hizmete soktuk. Biri burada diğeri de İnönü Parkı önünde. Adanalılar beğenirse yaygınlaştıracağız ve zaman içinde tüm durakları klimalı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

DURAKTA TELEFONLARINIZI ŞARJ EDEBİLECEKSİNİZ
Zihni Aldırmaz, duraklarda insanların telefonlarını şarj edebileceğini ayrıca engelli araçlarının da şarj edilebileceği donanımın bulunduğunu belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.