Dünya kentleri Başkent’te buluştu

Kentsel dönüşüm metotlarının konuşulduğu Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu, çok sayıda dünya kentinden temsilcinin katılımıyla, Ankara’da düzenlendi.

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu, Ankara’da düzenlendi. Seul, Cape Town, Kiev gibi çok sayıda kentin temsilcisi toplantı için Başkent’te bir araya geldi. Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yürüttüğü kurul toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Genel Sekreteri Jong Won Baik, milletvekilleri, bürokratlar ile çeşitli ülkelerin temsilcileri katıldı. Genel Kurul Toplantısı’nda ‘Kentsel Dönüşüm Metotları’ ve ‘Kentsel Dönüşüm Sonrası Ortaya Çıkan Alanların Değerlendirilmesi’ temalı forum düzenlendi, yeni üyelikler onaylandı, Başkan Melih Gökçek ve katılımcı belediyeler sunum yaptı. Gökçek, toplantıda yaptığı konuşmada kent tasarımının, bir tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi. “80 yılda nüfusu 30 binden 5 milyona çıkmış bir kentin Belediye Başkanı olarak, hızlı büyüme ve plansız yapılanmanın olumsuz etkilerini yakından hissettim” diyen Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ve kentsel dönüşüm yasası sayesinde, plansız alanlarla mücadele konusunda büyük mesafe kat ettiklerini kaydetti.

ÇILGIN PROJELERİ SEVER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, Büyükşehir Belediyesi’nin, kentsel dönüşüm projeleri konusunda çok başarılı olduğunu söyledi. Bayraktar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi çılgın projeleri çok sever. Seçimlerden önce çılgın projeler bekliyoruz” dedi. Ankara’nın son yıllarda atılım gerçekleştirdiğini kaydeden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, “Ağabey demekten onur duyduğum Sayın Melih Gökçek’in çok azimli çalışmaları neticesinde, Ankara sadece Türkiye’nin değil, belki de bu coğrafyanın, Avrupa’nın, Avrasya’nın ikinci en güzel şehri olma unvanını hak ediyor” diye konuştu.

Oğuz DEMİR-Şerife AYDIN, 29 Ağustos 2013

Dünya kentleri Başkent’te buluştu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.