Özensoy: Osmangazi’yi alacağız

Necati_Ozensoy-mMHP’de sürpriz bir kararla Osmangazi Belediye Başkan Adaylığı’na getirilen Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Osmangazi İlçe Teşkilatı ile birlikte Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Osmangazi Belediyesi’nin şu anda varlığıyla yokluğunun belli olmadığını ifade eden Özensoy, CHP adayının da siyaseten yeterli tecrübeye sahip olmadığını söyledi.

Bursa Haber Gazetesi ziyaretinde, adaylık sürecinde yaşananlara değinen Milletvekili Özensoy şöyle konuştu: “Zafer Karakılıç arkadaşımızla partimizin karşılıklı olarak vardığı mutabakat sonucu yolların ayrılmasına karar verildi. Genel Başkanımız ve merkezdeki arkadaşlarımızın, bu yöndeki görüşleri da uygun bulmaları üzerine bana verilen görevi seve seve kabul ettim.

Türkiye’nin 56 ilinden daha büyük olan Osmangazi, son dönemde hak ettiği hizmetlerden yoksun bırakıldı. Ben de milletvekilliği ve KİT komisyonu üyeliği süresince edindiğim birikimlerim ve mühendislik bilgim sayesinde Osmangazi için faydalı olacağımı düşünüyorum. AKP ve CHP’deki aday arkadaşlarımız samimi; fakat birinin varlığıyla yokluğu belli değil; biri de tecrübesiz. Osmangazi’deki vatandaşlarımız önümüzdeki dönemde hak ettikleri hizmetleri almak istiyorlarsa MHP olarak iyi bir alternatifiz.”

ÖNCELİK YOLUN ALT TARAFINDA
Osmangazi’de ilk olarak yolun alt tarafı olarak tabir edilen ve gelişmişlik seviyesi daha düşük olan bölgedeki sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Necati Özensoy, bu sorunların en başında çarpık yapılaşmanın geldiğini söyledi. Kentsel dönüşümün Osmangazi için önemine dikkat çeken Özensoy, “Doğanbey, Bursa’nın ruhuna yakışmayan bir kentsel dönüşüm uygulaması oldu. İşin esası, bundan daha kötüsü olamazdı. Yatayı dikeye kaldırmak kentsel dönüşüm değildir. Bunları konuştukça da orada bir değer kaybı yaşanıyor ve hak sahiplerinin mağduriyeti artıyor. Eğer hak sahipleri ‘Yıkın ve yenisini yapın’ derlerse, gerekeni yapacağız. Kentsel dönüşüm konusunda gerekli düzenlemeleri yaparak Osmangazi’yi daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” diye konuştu.
Trafik sorununa çözüm üretmek adına Şehreküstü Kavşağı’ndaki sorunun çözülmesi gerektiğinin altını çizen ve Osmangazi’deki çıkmaz sokaklar ve dar yollarla ilgili bazı projelerinin olduğunu vurgulayan Özensoy, ilçedeki kılcal damarların açılması gerektiğini söyledi.

‘ÇARÇUR EDİLMEZSE BÜTÇE İYİ’
Osmangazi Belediyesi’nin 354 milyon liralık 2014 bütçesinin seçime kadarki 3 aylık sürede çarçur edilmezse iyi bir rakam olduğunu ifade eden Özensoy, 16 milyon liranın reklam giderlerine ayrıldığını belirterek, “Bu rakamı seçim yatırımlarına harcayıp harcamadıklarını göreceğiz” dedi.

Belediye başkanlarının ‘çocukluk hayali’ söylemlerini de eleştiren Necati Özensoy, “Çocukluk hayalim, deyip çocukça hayallerini getirip yaparsan oraya sadece zarar vermiş olursun. Kendi kafanda planlayıp o şablonu dayatırsan bu iş olmaz. Biz, bir konuyu gidip vatandaşlarla konuşur, gerekirse referandum yaparız. Yükü vatandaşımızla paylaşacak bir yönetim anlayışımız var. Semt semt, pazıl gibi Osmangazi’nin 5 yılda nasıl değişeceğini MHP ile hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

‘SİYASET ARZ TALEP MESELESİ’
Bütçeden partilere yapılan seçim yardımlarının doğru olmasına rağmen, adaletli dağıtılmadığını belirten Özensoy, memura siyaset serbestisi getirilmesinden yana olduğunu belirtti. Siyasette kadınların ve gençlerin az olmasıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Özensoy, “Ben siyasette kadın – erkek şeklinde bir ayrıma ve kotaya karşıyım. Bu bir arz talep meselesi. Bir görevi yapmak istemeyen insanı, zorla tutup bir yere getiremezsiniz. Bu şekilde kaliteyi de aşağı düşürürsünüz. Esasen bu durum, Türkiye’deki yapının siyasete yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.