Necati Özensoy hızlı başladı

Ozensoy sahaya indiOsmangazi Belediye Başkan Adayı, Bursa Milletvekili Necati Özensoy Ankara’dan gelişinde 31 Ocak Cuma akşamı İlçe teşkilatında şölen havasında muhteşem bir katılımla karşılanmasının ardından start verdiği seçim propaganda çalışmalarına hızlı başladı.

2 Şubat Pazar günü yanında İlçe Başkanı Adem Dönmez, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışma arkadaşlarından oluşan 50 araçlık konvoyla ilk olarak Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesinde bulunan Tokat Turhallılar Derneği’ni ziyaret eden Sayın Özensoy’u burada 2011 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Adayları Gülten Sürücü ve Murtaza Kılıç ile yüzlerce dernek mensubu karşıladı.

OSMANGAZİ HİZMET FARKINI GÖRECEK
Burada yaptığı konuşmada Sayın Özensoy adaylık süreci ile alakalı yaptığı değerlendirmede doğma büyüme Bursa’lı ve 18 yıldır Osmangazi’de ikamet eden birisi olarak bu teklife hayır demesinin mümkün olmadığına değinerek “Osmangazi yerelde ve Türkiye Cumhuriyeti genelde iyi yönetilmiyor, 7 yıldır Bursa Milletvekili olarak TBMM’de çalışmalarımı sürdürmekteyim, ama bu gün gelinen noktada bana burada ihtiyaç duyulduğundan hiç tereddüt etmeden bu görevi kabul ettim. Benim koltukla işim olmaz, milletvekilliğinin olanaklarının hiç biri umurumda değil. Benim tek derdim halkıma hizmet etmektir. Osmangazi Belediye Başkanlığı görevine vatandaşın teveccühü ile seçilirsem hizmet farkını tüm Osmangazi’liler hissedecek ve görecek” dedi.

NENE HATUNUN TORUNLARI BÖLÜNMEYE DUR DİYECEK
Devamında Emek Erzurum’lular Derneğine geçen Özensoy ve ekibi burada da yoğun ilgi ile karşılandı. Erzurum’lular Dernek Üyelerine yaptığı konuşmada Sayın Özensoy “Sizler Nene Hatun’un torunlarısınız, kurtuluş savaşının asli unsurlarından olan bir şahsiyetin torunları olarak bu gün gelinen süreç sizleri rahatsız etmiyor mu? İmralı canisi birileri tarafından akil, karar verici ve müzakere masasının baş aktörü konumuna getirilmiştir. 2 yıl önce bütün şehir yasası olarak adlandırılan Büyükşehir Belediye sınırlarının il sınırları olarak genişletilmesi kararının altında, federasyon yapısına giden sürecin alt yapısı var. İl Genel Meclisleri ve İl Özel İdareleri devre dışı bırakılarak Vali ve Kaymakamlar pasivize edilmiş, Büyükşehir Belediye Başkanlarının yetkileri arttırılarak belli illerde federal yapının devreye sokulması planlanmıştır. Şimdi de Anayasa’nın ilk 3 maddesi değiştirilmek istenmekte ve bu şekilde de Türkiye Cumhuriyetini bölmeye yönelik planlarını hayata geçirmeye çalışmaktadırlar. TBMM’de bize Anayasa’nın ilk üç maddesi farz mı ki değiştirilemesin demektedirler, evet farz değil ama ilk üç maddenin neresinden rahatsızsınız? Türkiye’nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasından mı? Başkentin Ankara olmasından mı? İstikal marşından mı? Yoksa Ay Yıldızlı Al Bayraktan mı? Bunların hangisinden rahatsızsınız ki ilk üç maddeyi değiştirme derdindesiniz” dedi.

EMEK BÖLGESİ EŞİT HİZMET ALACAK
Bunun yanında Emek bölgesinin 2009 yılında kaldırılan belde belediyesinden sonra da Bursa’da en az hizmet alan bölge olduğunu da çok iyi bildiğini, Milletvekili olarak kendisinin son bir yıl içinde 4-5 program için Emek Belde mahallelerine geldiğini, fakat Osmangazi Belediye Başkanının kendisi kadar bu bölgeye gelip gezmediğinden de emin olduğunu belirterek, “ben seçildiğim günün ertesi sabah saat 09 gibi makamımda olacağım, öğlen saatlerine kadar gerekli yazışma ve diğer organizasyon işlerini bitirip, öğleden sonrada mahallelere inerek vatandaşla beraber katılımcı ve yerinden yönetim anlayışı ile Osmangazi Belediyesini yöneteceğim” dedi.

VATANDAŞIN TEVECCÜFÜ NECATİ ÖZENSOY
Daha sonra Osmangazi İlçesinin diğer ucuna geçen Özensoy, Başaran, Selamet ve Gülbahçe Mahallerinde esnaf ve 12 kahve programı gerçekleştirdi. Bu bölgede de yoğun ilgi ve coşku ile karşılanan Necati Özensoy saat 19.00’da oynan Galatasaray – Bursaspor Türkiye Spor Toto Süper Lig karşılaşmasını Gülbahçe meydanında yüzlerce Bursaspor taraftarı ile birlikte seyretti.

Gecenin devamında Soğanlı Mahallesinde İl Başkanı Hasan Toktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir ile birlikte MHP Soğanlı Mahalle Temsilcisi Osman Hoca’nın oğlunun düğün cemiyetine katılan ekip, düğün çıkışı da Soğanlı mahallesinde gerçekleştirilen asker uğurlama eğlencesine katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.