Belediyeye yılan avcısı aranıyor

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Belediye Başkanı CHP’li İsmail Sakin Tuncer, evlere giren yılan vakalarına müdahale edecek sözleşmeli bir eleman aradıklarını açıkladı.

Bayramiç’te, bir ay önce Serdar Semih Saldıran’a ait evin bodrum katına yılan girdi. Bunun üzerine Saldıran, belediyeden yardım istedi. Belediyede görevli zabıta memuru Ercan Şener, yılanı yakalayıp doğal ortamına bıraktı. Ancak, olay basına ‘Şener’in yılanı öldürdüğü’ yönünde yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ifadesine başvurulan Şener hakkında kaymakamlık da soruşturma başlattı. Çanakkale Hayvanseverler Derneği de faks ve internet ortamından Şener’e tepki gösterdi. Haksız yere tepkilere maruz kaldığını ileri süren Şener, CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer’e, bir daha yılan yakalamayacağını bildirdi. Diğer zabıtaların da bu görevi kabul etmemesi üzerine Tuncer, sözleşmeli bir yılan yakalayıcısı bulmak için harekete geçti.

Kırsal bir bölgede olmaları nedeniyle, özellikle yaz aylarında neredeyse 2 günde bir evde yılan vakası yaşandığını belirten Tuncer, “Bu ihtiyaca bir şekilde cevap vermemiz gerekiyor. Sözleşmeli bir yılan yakalayıcısı arıyoruz. Yılan tutacak kişi ehil olmalı. Hayvanı incitmemeli. Bu özellikleri taşıyanlar belediyemize müracaat edebilir” dedi. Belediye’nin sözleşmeli yılan yakalayıcısına vereceği ücretin henüz belirlenmediği açıklandı.

Fatih DALDAL/DHA, 29 Ağustos 2013

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.