Osmaniye Belediyesi Kat Yüksekliğini Arttırdı

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 450 hektarlık alanda daha kat yüksekliğini 5 kata çıkarttıklarını söyledi. Geçtiğimiz gün belediye meclisinin oy çokluğu ile aldığı kararla Rızaiye, Kazım Karabekir, Fakuşağı, Karaboyunlu Mahallelerinin tamamı ile Şirinevler Mahallesi’nin Musa Şahin Bulvarı’na cepheli alanlarında yapılan imar revizyonu ile kat yüksekliği 5 kata çıkarıldı.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Osmaniye’nin imarında önemli değişikliklere imza attıklarını ifade eden Başkan Kadir Kara, bu 5 yıllık görev süreleri içinde toplam 3 bin 920 hektar alanda kat yüksekliğini 5 kata çıkarttıklarını söyledi.

Yaptıkları yeni imar uygulamaları ile kentsel dönüşümü devletçi bir zihniyet ile yapmayarak, Türkiye’de örnek gösterilen bir uygulamaya imza attıklarını dile getiren Başkan Kara, “Yaptığımız imar revizyonları ile Osmaniye’de ‘Özel Kentsel Dönüşümü’ başlattık. Yeni alanlar oluşturmadan, Osmaniye’de kendi içerisinde dönüşüm sağladık. Bu dönemde Osmaniye’de ortalama 25 bin bağımsız bina bu sayede yapıldı. Hem de belediye bütçesinden tek kuruş bile ödemeden özel teşebbüsler eli ile bunu başardık. Daha önce yaptığımız imar revizyonları ile 3 bin 470 hektar alanda kat yüksekliğini 5 kata çıkarmıştık. Dün belediye meclisimizden çıkan karar ile 450 hektar alanda daha kat yüksekliğini 5 kata çıkarttık. Bu alanlar Rızaiye ve Kazım Karabekir Mahallerinin tamamı. Bu karar ile bu iki mahallenin yapısı, çarpık yapılaşması, kısacası makus talihi tamamen değişecek. Fakıuşağı ve Karaboyunlu mahallerinde ise eksik kalan yerler vardı. Bu karar ile bu iki mahallemizin de tamamında kat yüksekliği 5 kata çıkarılmış oldu. Bir de Şirinevler Mahallesi’nin Musa Şahin Bulvarı’na cephesi olan yerlerde kat yüksekliği 5 kata çıkarıldı. Allah nasip eder, Osmaniye halkımız teveccüh gösterirse bir sonraki dönemde Osmaniye’nin tamamında kat yüksekliğini 5 kata çıkaracağız” diye konuştu.

Önümüzdeki haftalarda ilgili imar revizyonunun Osmaniye Belediyesi 4. katındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılacağını ve ardından ise yürürlüğe gireceği kaydedildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.