Çanakkale Belediyesi Yeni Hizmet Binasında

canakkale_belediyesi_yesil_binada_hizmet_verecekÇanakkale Belediyesi, uzun yıllar ana hizmet binası olarak kullanılan Atatürk Caddesi üzerindeki binadan, 2. Demircioğlu Caddesinde bulunan yeni binasına geçici olarak taşındı.

Eski otogarın da bulunduğu alanda 1982 yılında inşa edilen ve uzun yıllar Çanakkale Belediyesi’nin ana hizmet binası olarak kullanılan bina, yeni ve modern bir bina olarak yeniden inşa edilmek üzere boşaltıldı. Yıkılacak olan mevcut yerde bulunan binadaki hizmet birimleri, proje kapsamında 2. Demircioğlu Caddesi üzerinde bulunan geçici binasına taşınarak burada hizmet vermeye başladı.

Çanakkale Belediyesi ana hizmet binası, otopark, eski otogar ve depo olarak kullanılan ve yaklaşık 10 bin metrekarelik alan, Yeşil Yerel Yönetim Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden yapılandırılacak. Yeni proje, Türkiye’de yarışma yolu ile seçilen ilk yeşil bina olma özelliği taşıyor. Yeşil bina, enerji kaynaklarını güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek. Tüm belediye birimlerini de aynı çatı altında toplayacak olan yeni bina, Çanakkale’ye bir de yeşil alan kazandıracak. Bu çerçevede, mevcut hizmet binası daha geriye çekilerek, ön planda kalan alan Belediye Meydanı olarak düzenlenecek. 2014 Temmuz-Ağustos aylarında ihale sürecinin tamamlanması beklenen yeni binanın yer tesliminin hemen ardından Eylül ayında yapımına başlanması planlanıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.