BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHİTLERE SAYGI

4179-kBÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 1995 YILINDA SIRP ORDUSU TARAFINDAN KATLEDİLEN 8 BİN 372 BOŞNAK ANISINA ANIT YAPTIRDI…

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK KATLİAM OLARAK TARİHE GEÇEN ACI OLAYDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN YAPTIRILAN ANLAMLI ANIT MERKEZ PARK’A YERLEŞTİRİLDİ…

Şehitlere, gazilere ve şehit yakınlarına yakın duruşu ile dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu kez de Srebrenitsa’da katliam sonucu hayatını kaybedenler için anlamlı bir adım attı.

1995 yılında Sırp ordusu tarafından gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybeden 8 bin 732 Boşnak anısına Büyükşehir Belediyesi bir anıt yaptırdı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın talimatı ile yaptırılan anıt, Merkez Park’a yerleştirildi.

Anıtın yerleştirilmesi sonrası Merkez Park’a giden Zihni Aldırmaz, “1995 yılında Bosna’da tarihin en kanlı katliamlarından biri gerçekleştirildi. Burada 8 binden fazla Boşnak katledildi, soykırıma maruz kaldı. Biz de onların anısına bu anıtı yaptırdık. Bu anıt Srebrenitsa’da katliama uğrayanları unutmadığımızın bir göstergesi. Dünyanın hiçbir yerinde bir daha böyle bir acı yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Anıtın açılışının 22 Şubat tarihinde törenle yapılacağını açıklayan Zihni Aldırmaz, “Açılış için Bosna Hersek başta olmak üzere yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Hep birlikte bu anlamlı anıtı açacağız” şeklinde konuştu.

SREBRENİTSA KATLİAMI…

11 Temmuz 1995’te General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu 8 bin 372 Boşnak’ı katletti. Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı olarak adlandırılan insanlık dramı, 1991-1995 yılları arasında yaşanan Yugoslavya İç Savaşı’nın en karanlık ve acımasız eylemlerinden biri olarak tarihe geçti.

ŞEHİTLERİMİZE SAYGI…

Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte yaşanan acı olaylara ilişkin ve şehitlerimize saygı konusunda gösterdiği hassasiyet çeşitli örneklerle ortaya konmuştu.

Büyükşehir Belediyesi, “Yeşiloba Şehitliği ve Müzesi” oluşturarak Çukurova’da yaşanan Ermeni Zulmü’nün de unutulmamasını sağlaması bunun en önemli örneklerinden.

“Tarihi bilmeyen geleceğine yön veremez” anlayışına sahip olduklarını belirten Zihni Aldırmaz, “Toplumları üzerin olayların tekrarlanmaması için tarihi iyi bilmemiz gerekiyor. Toplumumuzun, geleceğimiz olan çocuklarımızın tarihte neler olduğunu bilmesi açısından Srebrenitsa Anıtı ve Yeşiloba Şehitliği gibi yerler önem taşıyor” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.