Dış cepheler yenileniyor tabelalar iniyor

golbasiBaşkent’in rantı yüksek ve kalabalık merkezlerinde ticari kaygılar nedeniyle tabela istilasına uğrayan binalar konusunda ilk adım, Gölbaşı Belediyesi’nden geldi. Başkan Yakup Odabaşı, “Kısa zaman sonra ilçemizde böyle bir sorun kalmayacak” dedi.

Ankara Hürriyet’in dün “Görsel istila” manşetiyle gündeme getirdiği reklam panolarının yarattığı çevre kirliliği haberinin ardından Gölbaşı Belediyes Başmanı Yakup Odabaşı bir açıklama yaptı.
Belediye olarak son aşamasına gelen projeleri ile kentin güney girişini Ankara’ya yakışır hale getirdiklerini belirten Başkan Yapuk Odabaşı, “Bu konuda ilk adımı bir yıl önce atmıştık. İlçemizi bu tarz bir kirlilikten kurtarmak için kimsenin şikayetini beklemedik. Şimdi bu işin görsel anlamda meyvesini yemeye başlacağız” ifadelerine yer verdi. Odabaşı, “Dış Cephe Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma” projesinin birinci etabının bittiğini ve ikinci etabında ise sona yaklaştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

108 BİNA YENİLENDİ

“Projenin 1. Etap çalışmalarında 58 binanın dış cephesini yeniledik. 2. Etap çalışmalarında ise 76 binadan 50’si yenilendi. Geriye kalan 26 binada çalışmalarımız devam ediyor. Proje sayesinde Ankara’ya güneyden gelenleri yenilenen yüzüyle yepyeni bir Gölbaşı karşılayacak. Proje ile caddelerdeki tabela kirliliği sona erecek.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BİTECEK

Projemiz tamamlandığında toplamda 134 binamız yenilenmiş olacak. Cephe çalışmaları kapsamında yenilenen ve standart getirilen tabelalar sayesinde de görüntü kirliliğinin tamamen önüne geçilecektir. Böylelikle Ankara’nın güney çıkış ve giriş kapısı olan Gölbaşımız misafirlerini yeni yüzüyle karşılayacak. Yaptığımız çalışmaların Ankara genelinde görev yapan diğer ilçe belediyelerine de örnek olmasını temenni ediyoruz. Özellikle bu tabela meselesinde çok fazla şikayet alıyorduk.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.