Demirel: “Devlet bize ‘pardon’ dedi”

etimesgut-kMeydan dedi AVM oldu, hastane dedi protokol iptal oldu
Etimesgut Belediyesi’nin, ‘hastane’ olması için 25 yıllığına Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği Eti-Park İş Merkezi’nin protokolü, Bakanlık tarafından iptal edildi. protokolün 15 ay sonra iptal edilmesine tepki gösteren Başkan Enver Demirel, “Devlet bize ‘pardon’ dedi. Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in, 2004 yılı öncesinde ‘kent meydanı’ yapmak amacıyla kamulaştırdığı alan, seçimi kaybetmesinin ardından Eti-Park İş Merkezi adıyla AVM’ye dönüştürüldü. 2009’da yeniden başkan seçilen Demirel, verdiği hukuk mücadelesinin ardından Eti-Park’ı, hastane yapılmak üzere 25 yıllığına sağlık bakanlığı’na tahsis etti. Ancak Bakanlık, geçtiğimiz günlerde hastane protokolünün iptal edildiğini içeren yazıyı Etimesgut Belediyesi’ne gönderdi. 15 aydır hastane yapılması için beklenen Eti-Park protokolünün iptal olması ilçede deprem etkisi yaratırken, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sert konuştu: “Allah’a havale ediyorum.”
İlçedeki siyasi hesapların, hizmetin önüne geçtiğini iddia eden Demirel, şöyle konuştu:

DEVLETE GÜVENMİŞTİK

“Devlete güvenmiştik, devlet bizi 15 ay bekletti ve ‘pardon’ dedi. Protokolü iptal eden Sağlık Bakanlığı, gerekli incelemelerden sonra 30 Mayıs 2012’de iş merkezini kendisi talep edip, 15 Haziran 2012’de ise bizimle protokol imzalamıştı. Protokol öncesi ve sonrası yaptıkları incelemede, hastane olmasında herhangi bir engel olmadığına dair tespitleri var. Hastane olabilmesi adına bütün alt yapı çalışmaları tamamlanmış olması ve bakanlığın bize 22 Mart’ta gönderdiği yazıda bu binanın hastane olmasına alt yapı oluşturacak hazırlıkların tamamlandığı belirtilmişti. Ancak seçimlere altı ay kala hastaneden vazgeçilmesi hepimizi üzdü.

SİYASİ HESAPLAR ÖNE ÇIKTI

Bu binanın hastane yapılmasına engel olmaya çalışan bazı yerel siyasetçilerin etkili olduğu görülüyor. Etimesgut ve halkının alması gereken bu hizmetin önünde ne yazık ki siyaset, müspet yönüyle değil menfi yönüyle etkili oldu. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Keşke böyle olmasaydı, keşke siyaset hizmet için kullanılmış olsaydı. Biz hiçbir karşılık beklemeden sadece Etimesgut’un faydasını düşünerek hareket ettiğimiz bu projede, hayal kırıklığına uğradık. Hizmetin önünde kim engel olursa olsun, biz bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

AVM YAPMAK VE SATMAK KOLAY

Burayı AVM yapmak veya satmak en kolay iş. Biz nüfusu yaklaşık yarım milyona yaklaşan Etimesgut’un en büyük ihtiyaçlarından birisi olan hastane olmasına öncelik verdik. Yaşama artı değer katacak bir yatırıma çevirmek istedik. Kamu yararına dayanarak gerçekleştirmek için yaptığımız çalışma seçimlere altı ay kala Bakanlık tarafından iptal edilmesi ilçe sakinlerinde de şok etkisi oluşturdu. Bu durumu vatandaşımıza anlatacağız, ilçe sakinlerinin beklentilerine cevap vermeye çalışacağız. Şu an yeni bir çalışma başlatmamız da mümkün görünmüyor ama burasını Etimesgut halkına en üst seviyede hizmet verecek konuma getireceğiz.”

DAYANIKLI DEĞİL MALİYETİ YÜKSEK

Sağlık Bakanlığı, 28 Ağustos’da belediyeye gönderdiği yazıyla, hastane yapımına ilişkin yaptıkları protokolü sonlandırmak istediklerini belirtti. Bakanlık gerekçe olarak ise “Binanın depreme dayanıklı hale getirilmesinden doğacak maliyet, jeneratörlerde yaşanabilecek sirkülasyon aksaklıkları, odaların ikişer kişiliğe çevrilmesinin ve sosyal donatı alanları yapılmasının getireceği yüksek maliyetleri” gösterdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.