Devlet vatandaşını aldatır mı?

magdur-haberKutunuzu yeniliyoruz dediler habersiz 30 ay abone yaptılar …

Devlet kurumu olan Türksat Kablo TV, İstanbul’da yaşayan 65 yaşındaki kadını “Bedava kampanyamız var. Bozuk olan kutunuzu değiştirelim” diyerek kandırdı. Haberi bile olmadan 30 aylık sözleşme imzalattı. Şimdi Kablo TV’den çıkmak isteyen kadından 248 TL ceza bedeli istiyor.

Türkiye’de Televizyon yayınları için dijital platformda büyük bir rekabet yaşanıyor. Digitürk, Dsmart, Tivibu gibi özel şirketlerin yanısıra, Ulaştırma Bakanlığı’nın kablo TV hizmeti veren Türksat şirketi var. Ve bu şirketler, müşterilerine zaman zaman uyguladıkları etik dışı yöntemlerle çok eleştiriliyor.

Diğer üç şirketin rekabet adı altında yaptığı uygulamalar, özel sektör olduğu için bir nebze olsun anlaşılırken, tamamen devlet kuruluşu olan Türksat Kablo TV’nin yaptıkları ise resmen pes dedirtiyor. İşte onlara bir örnek.
Ensen Aslansoy İstanbul’da yaşıyor. 65 yaşındaki Aslansoy, uzun süredir kablo TV kullanıyor. Geçtiğimiz şubat ayında kablo TVkutusunda bir problem yaşandı. Artık televizyon izleyemez hale gelen yaşlı kadın, oğlunu arayarak, “Kablo TV bozuldu. Yetkilisini bir ara da gelip yapsınlar” dedi.

Oğlu hemen Türksat’ı aradı. Problemi iletti. Birkaç gün içinde Türsat yetkilileri gelerek durumu çözdü. Aslansoy oğlunu arayarak “Sağol evladım. Kablo TV’ciler geldi. Kutu bozulmuş. Yeni kutu verdiler. Para da istemediler” diyerek sevincini paylaştı. Fakat bu sevinç çok da uzun sürmedi. Aslansoy’un oğlu, annesini başka bir TV platformuna taşımak istedi. Bu yüzden geçtiğimiz temmuz ayında Türksat’ı arayarak, aboneliği iptal ettirmeye çalıştı. Fakat karşısına büyük bir sürpriz çıktı! Türksat yetkilisi, “Beyefendi annenize geçen şubat ayında yeni kutu verilmis ve 30 aylık sözleşme imzalatılmış. Şimdi bu sözleşmeyi iptal ederseniz sizden 248 TL ceza bedeli alırız” dedi.

Bu duruma itiraz eden yaşlı kadının oğlu, Türsat İl Müdürlüğü’ndeki sorumlu kişiye kadar ulaştı. Ama aldığı cevap hep aynı oldu: “Biz yazılı belgelere bakarız. Yetkili ekip adrese gitmiş. Kutunuz bozukmuş. ‘Ya ücretli tamir ederiz ya da kampanyamız var ücretsiz kutu verebiliriz’ denmiş. 30 aylık bir sözleşme olduğunu söylememiş olabilirler ama anneniz imzalamadan önce sözleşmeyi okuyacaktı. İmzası olduğu için yapacak bir şey yok. Hukuki yollara başvurun…”

Şimdi hem Ensen Aslansoy hem de oğlu, bu işi sonuna kadar götürmekte kararlı. Onları asıl üzen ödemek zorunda bırakıldıkları para değil, bir devlet kurumu tarafından kandırılmış olmak. Yaşlı kadının oğlu yaşadıklarına şöyle isyan etti: “Yaşlı bir kadın evine gelen devlet kurumu yetkilisine güveniyor. “Kampanyamız var. Şuraya bir imza atın, problemi halledelim” diyen görevliye inandığı için de, bit kadar yazıyla yazılan sözleşmeyi imzalıyor. Sonra da başına bunlar geliyor. Kutu tamiri belki 10 TL tutacak ama eve gelen ekip bundan hiç bahsetmiyor. Yaşlı bir kadını “bedava kampanya” yalanıyla kandırıp sözleşmeye imza attırıyorlar. Başka bir ülkede devlet vatandaşına bunu yapmaz…”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.