Bahçeli: Bu üslup devam ederse kahveler, camiler ayrılır

cankiri-kMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yaşanan üslup sorununa dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine oy veren vatandaşlar da dâhil olmak üzere toplumun büyük bir kesimine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Bahçeli, bu durumun toplumda ayrışmaya neden olabileceğine dikkat çekti.

Bahçeli, “Türkiye’yi böyle bir ortamda kardeş kavgasına sürüklemeyin. Eğer bu üslup devam ederse, bir kahvede AK Partililer oturur, diğer kahvelerde diğer partililer oturur. Selamı sabahı keser, herkes birbirine hasım gibi bakar ve bir kavga ve çatışma içerisine Türkiye’yi sürükleyecek bir tarihi hataya dönüşebilir. Türkiye’yi bu hale getirmemek lazım. Bir zamanlar camiler ayrıldı, kahveler ayrıldı. O dönemi tekrar yaşamamak lazım.” ifadelerini kullandı.

30 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında Çankırı’nın ilçelerinde ziyaretlerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Şabanözü’nde başladığı çalışmalarına, Orta, Çerkeş ve Atkaracalar ilçelerinde devam etti. MHP Atkaracalar Belediye başkan adayı Fatih Öz’ün seçim irtibat bürosu açılışını yapan Bahçeli, burada vatandaşlara seslendi. Gündeminde 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın kırıcı bir üslup ile yolsuzluk ve rüşvetin üzerini örttüğünü ifade etti. Bahçeli, “Her gün televizyonlarda kırıcı olmanın, sağa sola sataşmanın ne gereği var. Savcıyı da emniyet gücünü de davet et, bir suçlama varsa aklan paklan gel. Sana oy vermiş olan AK Partililer de huzur içinde olsunlar. Ben iktidara 11 yıl destek verdim. Bu mu olacaktı diye bir sitem yapmasın.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİRLİĞE İHTİYACI VAR”

Türkiye’yi böyle bir ortamda kardeş kavgasına sürüklememesi gerektiğine değinen MHP Lideri Bahçeli, “Eğer bu üslup devam ederse bir kahvede AK Partililer oturur, diğer kahvelerde diğer partililer oturur. Selamı sabahı keser, herkes birbirine hasım gibi bakar ve bir kavga ve çatışma içerisine Türkiye’yi sürükleyecek bir tarihi hataya dönüşebilir. Türkiye’yi bu hale getirmemek lazım. Bir zamanlar camiler ayrıldı, kahveler ayrıldı. O dönemi tekrar yaşamamak lazım. Türkiye’nin birliğe, dirliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin çözülecek birçok sorunu var.” diye konuştu.

“AKLANIRLARSA BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERLERİ VAR”

Bahçeli, 57 günden beri işsizlik, çiftçinin problemleri, esnafın, memurun birçok vatandaşın sorunlarının Başbakan’ın gündeminde olmadığını belirtti. Erdoğan’ın, kendisine komplo kurulduğunu söyleyerek, rüşvet olaylarının üzerini kapatmaya çalıştığını ifade eden Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Birbirimizle kaynaşmamız, sevmemiz lazım. Yetimin, kimsesizin, öksüzün hakkını yememek lazım. Memleket, adaletsizlik içerisinde kıvranmaması lazım. Yolsuzluğa karışanlar, aklanması halinde biz de saygı duyacağız. Bütün bunların hepsi için yolsuzluk ve rüşvet hepimizin kafasını meşgul ediyorsa, Başbakan’ın yapacağı tek şey var. Bunların alayını savcılığa teslim etmeli. Savcılık soruşturmasını yapmalı. Yargı ve hâkimlerin önüne çıkmalı. Beraat edip aklanırsa başımızın üstünde yerleri var. Ama yetimin hakkını yiyorlarsa, 4 buçuk milyon, kutudan çıkıyorsa, evde para sayma makineleri varsa, bakanların oğulları buna katılmışsa, bir takım iş adamları Türkiye’nin iliğini sömürüyorsa, o zaman yetimin, işsizin, öksüzün hakkını kim koruyacak?”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.