Boşanmaların Önüne Geçiyoruz

Marmara Belediyeler Birliği, 14 Şubat sevgililer günü öncesinde Nikâh memurlarını eğitime alıyor. Amaç, her yıl artan boşanmaların önüne geçmek.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından ekranların sevilen simalarından İletişim Uzmanı Canten Kaya’nın katılımıyla “Nikâh Memurunun İletişimi ve Boşanmaların Önüne Nasıl Geçilir” konulu eğitim düzenleniyor. Programın amacı, her yıl nikâh esnasında binlerce aileye ulaşan nikâh memurlarının, evlenen çiftleri boşanmaya götüren konularda uyarmak.

Programa, belediyelerin nikâh memurları başta olmak üzere, Başkan, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Yazı İşleri Müdürleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürleri, Basın Danışmanları, Halkla İlişkiler Müdürleri ve ilgili personeli katılabilecek.

Canten Kaya’nın vereceği eğitimin yanında, Muammer Karaca Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Karaosman öncülüğünde Beyoğlu Belediyesi tiyatro oyuncularının temsili nikâh merasimi de gerçekleşecek. Program çerçevesinde, Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir evlilik ve boşanma istatistikleri ile halkın bu konuya bakışıyla ilgili saha araştırmasını açıklayacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.