Uşak Belediyesi’nden Online Mezarlık Hizmeti

Uşak Belediyesi tüm mezarlıklarda yenileme ve güzelleştirme çalışmaları ile beğeni toplayan Uşak Belediyesi internette de cenazeler ile ilgili olarak vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak bir dizi çalışmalara imza attı.

Buna göre Uşak Belediyesi http://www.usak.bel.tr/mezarlik-bilgi-sistemi.html adresinden cenazeler ve mezarlıklar hakkında bilgi verecek bir sistem oluşturdu. Sistem ile vatandaşlar siteyi ziyaret ederek vefat etmiş yakınlarına ait mezarlık bilgilerini, mezarlıkların konumlarını mezarlık bilgi sisteminde kolayca görebilecek ve ulaşabilecek.

Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ufuk Turpcan belediye olarak bir yeniliği daha yapmanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi. Kentte yaşayan herkesin hayatlarına yeni sistem ile kolaylık sağladıklarını aktaran Turpcan, ” Çağımız internet çağı olmakla birlikte tüm vatandaşlarımızın gerek evinde, gerekse cebinde internet bulunmaktadır. Biz bu durumda vatandaşlarımızın da mezarlıklar konusunda hayatlarını kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışma ile mezarlık bilgi sistemini oluşturduk” dedi. Belediye olarak mezarlıkları önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise bu durumun mezarlıklar ile ilgili hassas çalışma yapmalarına neden olduğunu iletti. Vatandaşların da mezarlıklar ile ilgili tüm çalışmaları önemsediklerinin başına koyduğunu aktaran Başkan Erdoğan, “Belediyeler mezarlıklar ile ilgili her zaman ciddi bir çalışma içinde olmuştur. Çünkü kentlerde yaşayan her bireyin önemsediği hizmetlerden birisi de budur. Bizde belediye olarak vatandaşlarımızın vefat eden yakınları ile ilgili kolaylık sağlayan uygulamalara imza attık. Bu uygulamalardan birisi ise herkesin internetten mezarlıklar ile ilgili kolay erişim sağlamasıdır” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.