Zamanı parayla satın aldık

Mansur Yavaş’ın ‘ithal ağaç’ eleştirilerine yanıt veren Melih Gökçek, Ankara’da ağaçların çok yavaş büyüdüğünü, bu yüzden yurt dışından ağaç getirdiklerini söyledi. Gökçek, “Zamanı parayla satın alıp, Ankara’yı en görkemli şekliyle yeşillendirdik ve yeşillendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın, ‘Yol kenarlarına dikilen ithal ıhlamur ağaçlarının tanesi 1500 euro’ iddialarına yanıt verdi.
Ankara’da ağaçların çok yavaş büyüdüğünü kaydeden Melih Gökçek, bu sebeple yurt dışından ithal ağaç aldıklarını söyledi. Yavaş’ın, “Kardeşim ne gerek var ta yurtdışından ağaç getirmeye, niye kalkıp da Ankara’nın köylerinde, kasabalarında fidan yetiştirip de dikmiyorsun” şeklindeki eleştirileriyle ilgili ise Gökçek, şu ifadeleri kullandı:

40 YAŞINDA KENDİNİ GÖSTERİYOR
“Daha işi bilmediği buradan belli. Bakın Ankara’nın havası normal şartlarda fidanın fazla yükselmesine müsaade etmez, ağır ağır büyür Ankara’da ağaçlar. Burada dikersin, ağacın 20 senede gelecek büyüklüğüne Sakarya’da 6 senede ulaşırsınız. Ben Ankara’ya ilk belediye başkanı olduğumda Kızılay’a Avrupa’dan 20 yaşında ağaçlar aldım, getirip diktim. Şimdi 40 yaşında daha yeni kendini göstermeye başladı. Yani milletin de o kadar bekleyecek vakti var mı? Elbette yok, zamanı parayla satın almak diye bir şey var biz bunu yaparak Ankara’yı en görkemli şekliyle yeşillendirdik ve yeşillendirmeye devam ediyoruz.”
Gökçek ayrıca Etimesgut’ta bulunan Şeker Fabrikası’nı Polatlı’ya taşımak istediklerini, bunun için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını, Şeker Fabrikası’ndan boşalan alana da dev bir rekreasyon alanı kazandırmak istediklerini söyledi.

HALK EKMEK’E 1 MAAŞ İKRAMİYE
Başkan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarıyla bir araya geldi. İller Bankası Lokali’nde gerçekleşen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi işçilerine zam yaptıklarını ancak Halk Fabrikası çalışanlarına yapamadıklarını belirten Gökçek, bir maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.