Ankara Belediyesi’ni bir savcı soruşturmalı

yavasCHP lideri, Taşdelen’i tanıtmak için düzenlenen toplantıda, Gökçek’e yüklenirken kendisini dinleyenlere “Bıkmadınız mı bu büyükşehir başkanından?” diye seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep beraber çalışacağız. Sadece bizim çalışmamız yetmez, birleşe birleşe kazanacağız mücadelemizi öyle yapacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri Merkezi’nde partisinin Çankaya adayı Alper Taşdelen’in tanıtımı amacıyla düzenlenen törene katıldı. Kılıçdaroğlu, “Kimsenin bir başkasına farklı bir gözle bakmadığı Türkiye. Sokağa çıkarken, birbirimize güleryüzle baktığı bir Türkiye. Böyle bir Türkiye’yi umut ediyorum ve biz bunu yerel yönetimlerden başlatacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Ayrışmanın zamanı değil beraber olmanın zamanı, birlik olmanın zamanı. Özellikle bütün Ankaralı yurttaşlarıma sesleniyorum; bıkmadınız mı artık? Bıkmadınız mı büyükşehir belediye başkanından? Ben bıktım, siz de bıktınız artık. Düzgün bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var.

Ahlaklı bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var, halka hesap veren bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Havaalanından geliyorsunuz yolun ortasına kapı yapmışlar, Ankara oradan mı başlıyor, Allah aşkına. Ankara’nın tamamını bile bilmiyor. Demir kafesi biliyorsunuz, dünyanın parası harcandı, dünyanın parasıyla da yıkılıyor. Kimin parasıyla yaptın, kimin parasıyla yıkıyorsun? Kul hakkı yemenin ne büyük günah olduğunu hala öğrenemedin mi sen? Eğer rüşvetin ve yolsuzluğun kaynağını gerçekten yürekli bir savcı çıkıp araştırabilse bakacağı ilk yer Ankara Büyükşehir Belediyesinin hesapları olur. 500 dolara doğalgaz satıldı Ankaralı’ya, fiyatı 50 dolar. Kim yedi bu paraları, en pahalı suyu satıyor. İnşallah 30 Mart’ta bütün Ankaralılar öğrenecek gerçek fiyatını.”

Çankaya’da genç bir adayları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, halen belediye başkanlığı görevini yürüten Bülent Tanık’a ise teşekkürlerini ileterek, “Koltuklar kişiler için değildir. Bizler gelip geçiciyiz ama her zaman değişimden yana olmamız, gençlere, kadınlara yeni olanaklar tanımamız gerekiyor” dedi.

Hedefi yükseltin
Mansur Yavaş’ın kendisine yüzde 51 oy hedefi koyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ben hedefi yükseltin diyorum. Neden? Bütün Ankaralılara hizmet verecek. Göreceksiniz Mansur Yavaş ile Ankara’nın kırsalı da zenginleşecek. Beraber çalışacağız, bunu yaptığımız zaman daha güzel bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

Yavaş ise, su fiyatlarında indirim yapacağını belirterek, dar gelirlilerden ise su bedeli olarak 20 tona kadar 10 lira alınacağını açıkladı. Taşdelen de halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını belirterek, “Çankaya benim yaşadığım yer değil aynı zamanda yaşam biçimi. Çünkü, Çankaya özgürlüğün, eşit yurttaşlığın, hoşgörünün adıdır. Çankaya’yı, bizi biz yapan değerleri hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.