Başkan Sözlü, Azerbaycan’ın “Gardaşı”

25 subat hocali 2MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Türk Dünyasıyla sıkı ilişkileri ve önemli katkılarından ötürü büyük övgü ve teşekkür aldı.

ADANA- Ceyhan’da 15 yıldır belediye başkanlığı döneminde Türk dünyasının sevincine ve kederine her zaman ortak olan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin direktifleriyle kurduğu sıkı münasebetler sonucu Türkiye ve diğer Türk ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, bu misyonuyla büyük takdir gördü.

“DEĞERLİ GARDAŞIM SÖZLÜ”
Ermenilerin Hocalı’da gerçekleştirdiği Soykırımının 22’nci yıldönümünde, “Tarihin Işığında Hocalı Katliamı” isimli konferans vermek üzere Adana’ya gelen Azerbaycan Tovuz Milletvekili Ganire Paşayeva, Hüseyin Sözlü’ye “Çok değerli gardaşım” diye hitap etti. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sadece Paşeyava değil, salonda hazır bulunan protokol da, Türk Dünyasına önemli katkılarından ve yüksek ilgisinden ötürü Sözlü’yü takdir etti.

PROTOKOL VE HALKIN TEŞEKKÜRÜ
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup Bulut ve Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Dönem Başkanı Halil Akyürek tarafından teşekküre layık görülen Sözlü’yü, salonu dolduranlar vatandaşlar da çok yoğun alkış desteğiyle ödüllendirdi.

SÖZLÜ’NÜN DUYARLILIĞI
İki isim, Sözlü’nün Türk Dünyasına ilgisine dikkat çekti. Ganire Paşayeva, “Ceyhan Belediye Başkanı bizim gardaşımızdır. Değerli gardaşımız, Ceyhan’ı bize ikinci evimiz yapmıştır. Her zaman toplantılarımıza iştirak etmişlerdir. Bu soykırıma, Azarbaycan’a, Türk toprağı Karabağ’a ve Hocalı’ya çok duyarlı olan gardaşıma teşekkür ederim” dedi. Yakup Bulut da, “Sayın Sözlü, her zaman yanı başımızda olmuştur. Türk Dünyasındaki olaylara kayıtsız kalmadığından dolayı sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş da hazır bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.