Denizli’de MHP seçim bürosuna saldırı

02184622660Denizli’de MHP Merkezefendi Belediye başkan adayı Nihat Yeniyol’un seçim borusuna, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Olay, dün saat 12.00 civarında, Muratdede Mahallesi Esma Hatun Camisi karşısındaki büroda, kimsenin olmadığı bir zamanda meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerin taş ve sopayla camları kırarak kaçtığı olayın sabah farkedilmesi üzerine polise haber verildi. Terörle Mücadele ve Asayiş ekipleri, inceleme yaparak soruşturma başlattı.

Yeniyol’un seçim irtibat bürosu sorumlusu Ömer Eryiğit, büronun taşlandığını geceyarısı telefon eden bir polisten öğrendiğini söyledi. Atılan taşları gösteren Eryiğit, “MHP’yi yıldırmaya çalışıyorlar. MHP bu tür olaylarla asla yılmaz, daha da güçlenir. Bunu açık ve net söylüyorum, beni burada günlük 150-200 kişi ziyaret ediyor. Ben burada sadece seçim bürosunu açtım. Bu taşı atmakla sanki uyarı mı yapıyorlar? Bana silahla gelsinler, ben yine de korkmuyorum, korkmayacağım. Allah nasip ederse bu davamı da sonuna kadar devam ettireceğim. Hiçbir tartışma olmadı, hiçbir tehdidim yok, sadece buraya gelen halkın teveccühünü kıskananların bunu yaptığına inanıyorum.” dedi. Sabah geldiklerinde camları kırık bulduğunu belirten Tacettin Özcan isimli bir partili de, “Gece kırılmış, emniyet gelmiş, içerideki delilleri toplamış gitmiş. Biz geldiğimizde kırıktı. Burası bir aydır açık, hiçbir tehdit yoktu.” diye konuştu.

MHP adayı Nihat Yeniyol saldırıyı kınarken İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, daha önce bu konuda provokatif olaylar olacağı yönünde duyumlar alıp basın açıklaması yaptıklarını hatırlattı: “Bu olaylar gerçekten çok üzücü, yapanları kınıyorum. Biz seçimlerin centilmence geçmesini beklerken bu tür olaylar da başımıza gelebiliyor. Bunlar gereksiz şeyler. Birilerinin bizimle bir derdi varsa sandıkta çözer.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.