TUNUS-ADANA İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

zihni-aldrmaz-hediyeler-verdiTUNUS’UN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MOHAMED SALAH TEKAYA VE İŞADAMLARINDAN OLUŞAN HEYET, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ZİHNİ ADIRMAZ’I ZİYARET ETTİ… ZİHNİ ALDIRMAZ, TUNUS’UN ANKARA BÜYÜKELÇİSİNE, TUNUS’TAKİ ORTAK TARİHİ MİRASIN KORUNMASIYLA İLGİLİ İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPTI “RESTORASYON VE TARİHİ MİRASIN KORUNMASIYLA İLGİLİ TECRÜBEMİZDEN YARARLANIN”… ZİHNİ ALDIRMAZ, TUNUS VE ADANA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİ VE SAĞLAM TEMELLERE OTURMASI İÇİN BİRLİKTE YAPILABİLECEK ÇOK İŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ…

Sabuncu ve Tunuslu işadamlarından oluşan heyet Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.

ORTAK TARİHİ MİRASIN KORUNMASIYLA İLGİLİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Tunus’un Türkiye ve Adana için önemli bir ülke olduğunu söyleyen Zihni Aldırmaz, “Sayın Nuri Sabuncu’yla birlikte Tunus’u ziyaret ettik. Nebule kentiyle Adana kardeş şehir. Ziyaretimizde kendilerini de Adana’ya beklediğimizi ilettik fakat Tunus’taki olaylar nedeniyle o zaman mümkün olmamıştı. Birlikte yapacağımız çok iş var. Nuri Sabuncu zaten haftada bir, 15 günde bir Tunus’u Adana’da gündeme getiriyor. Tunus’ta kaleleri gezdik. Ortak tarihi mirasın korunmasıyla ilgili tecrübemizi birlikte hayata geçirebiliriz. İşadamlarımızla birlikte, Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası’na gerçekleştireceğiniz ziyaretlerde, ekonomik, ticari ilişkilerimiz daha da güçlenecektir. Sizleri Adana’da görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Büyükelçi Muhammed Salah Tekaya da, Adana’ya ilk kez geldiklerini belirterek, Adana-Tunus arasındaki ilişkilerin devam ettiğini, çok daha iyi olması için çalışacaklarını, Adana’ya da bu amaçla geldiklerini ifade etti. Büyükelçi Tekaya, “İlişkilerimizin gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Sayın Nuri Sabuncu’ya, Adana-Tunus arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. İktisadi, sosyal, kültürel alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinde çabamız devam edecek. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de bizlere gösterdikleri konukseverlikten ve ilişkilerin daha iyi hale gelmesine yönelik çabalarından dolayı minnettarız” diye konuştu.

Zihni Aldırmaz, konuk heyetin üyelerine çeşitli kitaplar ve saat hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.