Özfatura: 150 bin lirayı iki gün üç gece evde tuttuk, uykularımız kaçtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Burhan Özfatura, yolsuzluk iddialarını farklı bir pencereden ele aldı. Bürosunun taşınma serüvenini anlatan deneyimli siyasetçi, her gün işyerine gidip gelmek için iki saatini harcadığını, bunun yerine evinin yakınındaki bir yerden büro yapmak amacıyla daire satın aldığını söyledi. Konak ilçesi Alsancak semtindeki bürosunu satılığa çıkardığını ancak satamadığını, bu sırada evine yakın bir daire bulduğunu ve anlaştığını kaydetti. Daireyi kaçırmamak için yeğeni ve kayınbiraderinden borç aldığını nakleden Özfatura, “Tapu işlemi çarşamba günü yapılacaktı ancak satan kişi İzmir dışına gitmiş. İşlem cuma gününe kaldı ve biz, 150 bin lira gibi bir parayı iki gün üç gece evde tutmak zorunda kaldık. Bu süre, tam bir stres dönemi oldu. Zira bu tutar bizim için öyle küçük bir rakam değildi, çok önemliydi. Evimizde üç beş kasa da yoktu. Elbette ayakkabı dolabında 15-20 ayakkabı kutusu vardı ancak içleri, eşimin atmaya kıyamadığı ve zaman zaman yakınlarımıza hediye ettiği eski ayakkabılarla doluydu. Parayı nereye koyacağımızı şaşırdık. Eşimse iki gün boyunca evden çıkmadı. Geceleri biraz çıtırtı olsa hemen dikildik. Hayatımızda ilk defa sokak kapısının bütün kilitlerini kullandık. Neyse kazasız belasız cuma günü geldi, paraları teslim edip rahatladık.” dedi.

‘150 BİN LİRA İÇİN UYKULARIMIZ KAÇTI’

Yaşadığı sıkıntılı günlerin derin izler bıraktığını belirten Özfatura, “Bu olay suç işleyenlerin, haksız kazanç sağlayanların, evlerinde üç beş kasa bulunduranların, ayakkabı kutularına milyonlarca dolar sığdıranların, çok sayıda telefona rağmen evlerdeki paraları bir türlü sıfırlayamayanların yaşadıkları panikleri, çektikleri sıkıntıları, korkuları, endişeleri, haklı çıkmak için gösterdikleri aşırı tepkileri daha iyi anlamamıza imkan vermiştir. Zira biz her şey helâl ve hukukiyken bu kadar sıkıntı çekmişsek rüşvete, yolsuzluğa, harama bulaşanların hali nasıldır? Bunlarda huzur, gönül rahatlığı olması mümkün müdür? Uyku tutar mı?” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN DÜRÜSTLÜKTEN AYRILMAMAKTIR’

Tarih boyunca görülmüş hiçbir suç, yalan, yolsuzluk ve kanunsuzluğun gizli kalmadığını, er veya geç ortaya çıktığını ifade eden Özfatura, inkar ve yalanların bu durumu değiştiremediğini, aksine her yalanın yeni yalanlar doğurarak sahibini rezil ettiğini anlattı. Bunun yanısıra hakaretler, iftiralar, baskılar, suçlamalar, hayali senaryolar, antidemokratik uygulamalar ve kanunlara karşı otoriter bir hareket tarzı, yüksek perdeden konuşma ve tehditlerin, saf Müslümanları kandırmadan öteye geçmeyeceğini söyledi.

‘KİMSE YERİ DOLDURULMAZ DEĞİLDİR’

Önemli olanın dürüstlükten ayrılmamak olduğunun altını çizen Burhan Özfatura, “Elbette herkesin düşmanı ve rakibi vardır. Telefonunuzu da dinler, hayatınızı da filme alırlar ancak dürüstseniz, elinize, dilinize ve belinize hakimseniz hiç umurunuzda olmaz. Yeter ki makam, servet, kadın üçgenine esir düşülmesin ama bu kadar çok suçlama varsa tüm internet kanalları yolsuzluk konuşmalarıyla dolup taşmaktaysa iyice düşünüp taşınmak, daha ciddi savunmalar yapmak gerekir. ‘Biz yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözü vermiştik. Niçin ülke yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar ve yalanlar bataklığında boğulmaktadır?’ diye düşünülmesi icap eder. Kimse yeri doldurulmaz değildir. Hele bu perişan haliyle AKP hiç değildir. Kısa bir süre içinde AKP’nin de iktidardan gitmesi ve siyasi partiler mezarlığında yerini alması sürpriz olmayacaktır. Zira Cenab–ı Hakk’ın lütfunu ve Türk halkının desteğini iyi değerlendirmemiş, kendileri ve yandaşları adına istismar etmişlerdir. Kumarın, fuhuş ve zinanın, uyuşturucunun, cinayet ve tecavüzlerin artması ve ülkenin terörist ve bölücülere teslim edilmesi de ilave suçlardır. Halkımız bunun hesabını sormalıdır ve inanıyorum ki soracaktır. Ülkeyi, uçuruma sürükleyen bu ekipten kurtaracaktır.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.