MHP bürosunun önünden geçmeye çalışan AK Parti otobüsü gerginliğe neden oldu

afyonMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın seçim bürosunun açılışının gerçekleştirildiği caddeden geçmeye çalışan AK Parti seçim otobüsü gerginliğe neden oldu.

MHP adayı Çetinkaya Afyonkarahisar kent merkezi Alpaslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosunu açtı. Açılış töreninde projelerini anlatan Çetinkaya’nın konuşması esnasında AK Parti’nin seçim otobüsü caddeye girip açılış yapıldığı yerin karşı tarafından geçmek istedi. Otobüsün alana yaklaştığını gören kalabalık bir anda hareketlendi. Kalabalığın içindeki gençler bir anda AK Parti adayı aynı zamanda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim otobüsüne doğru koşunca kısa süreli gerginlik yaşandı. Kalabalığa yaklaşık 100 metre yaklaşan seçim otobüsüne partililer tepki gösterirken MHP adayı Çetinkaya, kürsüden provokasyona gelinmemesi ve sakin olunmasına dair uyarı anonsları yaptı. Kalabalığın kesinlikle otobüse yaklaşmamasını isteyen Çetinkaya, “Bu provokasyonlara gelmeyelim. Bunlar bilinçli yapılan işler. Bu olaylar bize gösteriyor ki karşı tarafta seçimi kaybetme kaygısı başlamış. Ancak, biz bunlara alet olmayacağız.” dedi.

Kalabalıktan bazıları, AK Parti seçim otobüsüne doğru koşarak otobüste çalan propaganda müziğinin kapatılması ve uzaklaşması yönünde uyarılarda bulundu. Daha sonra otobüs olay yerinden uzaklaştı.

Olayın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk de kavgasız gürültüsüz bir seçim geçirmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından seçim bürosu parti yöneticileri tarafından açıldı. Açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve çok sayıda partili katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.