Ak Parti temayül yokladı

Ak Parti temayül yokladı

aday-yoklamasi1Yerel seçimdeki Ak Parti adaylarının belirleneceği temayül yoklaması yapıldı. Parti üyelerin katıldığı etkinlikte konuşan Menderes Türel aday adaylarına, “Tek kriter bu seçim değil” diyerek, yoklamanın sadece bir basamak olduğunu hatırlattı.

AK Parti, 30 Mart yerel seçimleri için adayların belirleneceği temayül yoklamalarına başladı. Toplam 25 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi için yapılan seçimlerin Ankara ayağı Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapıldı.

Seçimlerde dört bine yakın üye oy kullanırken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel yaptığı konuşmada üyelere ve aday adaylarına, “Yaptık oldu mantığı yerine teşkilattaki arkadaşlarımızın kanaatlerine güveniyoruz. Ancak temayül yoklama sonuçlan kriterlerimizden sadece bir tanesi. Burada birinci çıkan kendisini yerimi garantiledim gibi görmemeli” dedi.

TEK KRİTER DEĞİL
Türel, temayül yoklamalarının AK Parti’nin aday belirleme sürecindeki kriterlerden sadece bir tanesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: “Bazen yanlış anlamalar oluyor, en yüksek oyu alan sanki adaymış gibi anlaşılıyor veya son sıralarda yer alan birisi de adaylık şansı yokmuş gibi düşünüyor. Temayül yoklaması belirleyici tek kriter değil. Parti üyelerimizden ikili ilişkileri bir kenara bırakarak vicdanlı şekilde oy kullanmalarını istiyoruz. Ankara’da en iyi oy alabileceğini düşündükleri kişileri yazmaları bizim için önemli. Hatta buraya hiç aday adayı olmamış kişilerin isimlerinin de yazabilirler.”

MEMNUNİYET DURUMU OYLANDI
2014’teki yerel seçimlerde aday gösterilecek isimler için en önemli virajlardan biri olan ve AK Parti teşkilatlarının eğilimlerini ortaya koyacak temayül yoklamasında oy kullanacak üyelere pusulalarda, ‘Belediye başkanının hizmetlerinden memnun musunuz?’, ‘Halkla ilişkileri nasıl?’, ‘Teşkilatla ilişkileri nasıl?’, ‘Temsil kabiliyeti nasıl?’ ‘Belediye Başkanlığına devam etmesini istiyor musunuz?’ gibi sorular soruldu. Mevcut belediye başkanının yerine başkasının aday olmasını isteyenler için ‘bir isim’ yazma hakkı tanınırken belediye yönetimi AK Parti’de olmayan ilçeler için teşkilat üyelerinden iki isim yazmaları istendi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.