Kılıçdaroğlu: “Erdoğan’a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Her türlü provokasyonu yapabilirler”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli’nde halka seslendi. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Erdoğan’a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Her türlü provokasyonu yapabilirler” dedi.

İnternete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bir dava hakkında talimat verdiği iddia edilen ses kayıtlarına da değinen Kılıçdaroğlu , “Bir Başbakan, Adalet Bakanı’na talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Kimse ona başbakan demeyecek, soru önergesi vermeyecek. Geçen bir Fransız gazeteci “efendim bir de başçalan ile ilgili soru sormak istiyorum” dedi. Eşi, “Berat’a da haber verin” diyor, kızları çocukları kendisi, amcası, teyzesi, bütün sülale malı götürmekle meşguller.

Mahkemeleri kendi arka bahçesi hale getirmek içi özel bir mücadele yapıyor. Bir başbakan adalet bakanına talimat verip “mahkeme kararı şöyle versin” diyemez. O koltukta oturamaz. O hırsızlıktan daha büyük bir ayıptır. Bu hukukun ve adaletin katledilmesi demektir.

“HUKUK KATİLİDİR BU ADAM”
Bu adam bir katildir, hukuk katilidir bu adam. Bana diyorlar ki neden bu kadar ağır konuşuyorsun diye. Allah aşkına ne söyleyeyim ben? Hukuk katili değil mi bu adam? Adalet katili değil mi bu adam?

KILIÇDAROĞLU: DEHŞETE KAPILDIM
Bir katilden başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu, yalancıdan başbakan olur mu? Bir de utanmadan milletin önüne çıkıyor. Ben merak ediyorum şimdi ses kayıtları için ne diyecek. O koltukta oturmaması gerekiyor.

Bunun Brüksel’de yaptığı bir konuşma var. “Efendim demokrasi var bizde” diyor, hiçbir zaman yürütme yargıya müdahale edemez diyor. Ses kayıtları çıktı. Ben ne demiştim? Yalancıdan Başbakan olmaz. Yalancılığı kendi sesiyle çıktı. Bizi aldatanlara yalan söyleyenlere oy vermeyelim.

SES KAYITLARINDAKİ İDDİALAR
Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen ve internete dün akşam düşen iki ses kaydında yargıdaki çeşitli davalara ilişkin Erdoğan’ın talimat vererek kararları etkilemeye çalıştığı iddia ediliyor. Erdoğan’ın Aydın Doğan’ın SPK davasında Sadullah Ergin’e hızlandırma talimatı verdiği öne sürülüyor. Erdoğan istediği yönde karar çıkmadığını Adalet Bakanı Ergin’e aktarırken, Ergin’in ise hâkimin “Alevi olduğunu” Erdoğan’a söylediği iddia ediliyor. Yerel mahkemede sonuçlanan davanın gideceği Yargıtay Ceza Kurulu’ndaki üyelerin yakın takibe alınması talimatı verdiği de iddialar arasında bulunuyor.

“SUİKAST AYAĞINA BİR ŞEYLER YAPABİLİRLER”
Erdoğan’a suikast ayağına bir şeyler de yapabilirler. Hatırlıyorsunuz değil mi, geçen Tokat’a gittiğinde, arabasına iki kişi silahla… Yalan doğru. Her türlü provokasyonu yapabilirler. Hepimiz sandığa sahip çıkacağız.

CHP’DEN FENERBAHÇE VE ‘ALEVİ HAKİM’ KAYITLARINA TEPKİ

TEKİN: “BU KONUŞMALAR TAM BİR EŞKİYALIKTIR”
CHP, Başbakan Erdoğan’ın Fenerbahçe başkanlık seçimleri ile işadamı Aydın Doğan’ın SPK davasına ilişkin oğlu Bilal Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile arasında geçtiği ileri sürülen iki ses kaydına tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Bu konuşmalar dehşet verici, tam bir eşkıyalıktır. Eşkıya Ankara’nın göbeğine inmiştir” dedi.

Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en güzide kulüplerinden biri olduğunu ancak hükümetin siyasal emelleri için Türk futbolunu ulusal ve uluslararası düzeyde perişan hale getirdiğini ileri süren Tekin, “Daha düne kadar futbol siyasetin dışındadır diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın kulübe kumpas kuran kumpas başı olduğu ortaya çıktı. Uluslararası arenada da Türk sporu kan kaybediyor. Son olimpiyat bunun örneğidir” dedi. Fenerbahçe camiasının çok duyarlı olduğunu vurgulayan Tekin, camiayı 30 Mart’ta bunun gereğini yapmaya davet etti.

Tekin, Başbakan ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin konuşmasıyla ilgili olarak da “Eşkıyaları dağda bilirdik; eşkıyalar dağda değil Ankara’nın göbeğine inmiştir. Bir Başbakan ile Adalet Bakanın yargı ile ilgili konuşması Türkiye’nin geldiği son noktadır. Bu bir eşkıyalık sistemidir. Başbakan 6 ay önce yasama ve yargının ayak bağı olduğunu ifade etmişti; şimdi anlaşılıyor ki bu ayak bağlarını telefon kumpaslarıyla çözmeye çalışıyorlar. Bu konuda hukuk camiasını, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bakan Ergin’in yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak davaya bakan hakime gücü yetmediğini belirten Tekin, “Namuslu bir hakime sadece yasaları uyguladığı için ‘galiba bu alevidir demesi’ bunların sadece yolsuzluk mimarı değil, bölücü olduklarını da gösteriyor” dedi.

O SES KAYITLARINDAKİ İDDİALAR NELER?
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında yapıldığı iddia edilen konuşmada, Erdoğan’ın 3 Kasım 2013’te yapılan ve Aziz Yıldırım ile Mehmet Ali Aydınlar’ın aday olduğu Fenerbahçe Başkanlık seçimlerinde Aydınlar’dan yana ağırlık koyduğu ve seçimleri buna göre dizayn etmeye çalıştığı öne sürülüyor.

ADALET BAKANI İLE KONUŞMA İDDİASI
Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen iki ses kaydında ise yargıdaki çeşitli davalara ilişkin Erdoğan’ın talimat vererek kararları etkilemeye çalıştığı iddia ediliyor. Erdoğan’ın Aydın Doğan’ın SPK davasında Sadullah Ergin’e hızlandırma talimatı verdiği öne sürülüyor. Erdoğan istediği yönde karar çıkmadığını Adalet Bakanı Ergin’e aktarırken, Ergin’in ise hâkimin “Alevi olduğunu” Erdoğan’a söylediği iddia ediliyor. Yerel mahkemede sonuçlanan davanın gideceği Yargıtay Ceza Kurulu’ndaki üyelerin yakın takibe alınması talimatı verdiği de iddialar arasında bulunuyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.