MERSİN’DE SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek, Pugedon adı verilen ‘Sokak Hayvanlarını Doyurma Geri Dönüşüm Kutusu’ ile hem sokak hayvanlarının beslenmesine, hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak bir projeye imza attı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilki Atatürk Parkı içerisinde kuruluna, sokak hayvanlarını doyuran akıllı geri dönüşüm kutusunun açılışını yaptı. Bu geri dönüşüm kutusu sayesinde hem pet şişelerin geri dönüşümü sağlanacak, hem de sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyaçları giderilecek.

Mersin’i insanlar gibi, hayvanların da yaşayabileceği bir kent haline getireceklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de ilk kez hayata geçirilen bu proje sayesinde, sokak hayvanlarının artık aç ve susuz kalmayacağını söyledi. Bu konuda Mersin halkının da duyarlı olması gerektiğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Atatürk Parkı’na konulan bu kutu sayesinde vatandaşların geri dönüşüme gönderdikleri yiyecekler, hayvanlar için mama olarak geri dönecektir. Ayrıca halkımız pet şişelerdeki suları buraya attıkları zaman, o pet şişe hem geri dönüşüme kazandırılmış olacak, hem de hayvanlar su ihtiyacını karşılayacak” dedi. Mersin’de 6 adet Pugedon’un kurulacağının bilgisini veren Başkan Kocamaz, ilerleyen süreçte bu projeyi ilçelerde de hayata geçireceğini belirtti.

Başkan Kocamaz, Orman Bölge Müdürlüğü’nden hayvan barınağı için 200 dönümlük alan tahsis ettiklerini, böylece hayvanların toplamda 370 dönümlük alanda kısırlaştırılması ve aşılanması gerçekleştirildikten sonra, barındığı yerlere bırakılacağını söyledi. Başkan Kocamaz konuşmasında ayrıca, tüm ilçelerin hayvan barınaklarının bakımını da üstleneceklerini sözlerine ekledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.