ZİHNİ ALDIRMAZ, HAYVANSEVERLERİN YÜREĞİNİ ISITACAK MESAJLAR VERDİ

“SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEYECEĞİNİZ HAYVANLARI SAHİPLENMEYİN”

SOKAK DOSTLARI DERNEĞİ SOKAK HAYVANLARININ REHABİLİTASYONU, AŞILANMASI VE TEDAVİSİ İÇİN AMBULANSLI HİZMET VERECEK BİR TESİS PLANI YAPTIKLARINI BELİRTEREK, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ZİHNİ ALDIRMAZ’I ZİYARET ETTİ, DESTEK İSTEDİ

Adana Sokak Dostları Derneği Başkanı Dr. Sevinç Eraslan ve yönetim kurulu üyeleri Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti. Rehabilitasyon, kısırlaştırma, aşılama ve hayvan ambulansı hizmetinin verileceği bir tesis için yer ihtiyaçları olduğunu belirten Dr. Sevinç Eraslan, bu konuda destek istedi.

HAYVAN AMBULANSI ADANA’NIN İMAJI AÇISINDAN Yİ OLUR

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz, Milli Emlak’a, Defterdaklık’a başvurulması halinde 100. Yıl Mahallesi yakınlarında bir arazi tahsisi alınabileceğini ve kendilerinin de destek vereceğini söyledi. Zihni Aldırmaz, “Aslında bunun için 30-35 dönümlük alan uygun olur. Sokak hayvanlarının tedavileri, aşılanması, kısırlaştırılması yapılır. Ahşap tesislerde bunlar gerçekleştirebilir. Buraya bağlı çalışacak hayvan ambulansı da Adana’ın imajı açısından çok iyi olur. Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nın yetişemediği, daha fazla uzmanlık gerektiren vakalarda hizmet verecek ve insanlara havyan sevgisinin aşılanacağı bir mekan olacağı iyi anlatılmalı” dedi.

Kedilerin ve köpeklerin insanlarla yaşamasının en iyi çözüm olduğunu belirten Zihni Aldırmaz şöyle devam etti: “Evcil hayvanları insanlardan soyutladığınızda onların da psikolojisi bozuluyor. İnsanlar bakamayacakları, sorumluluğunu üstlenemeyecekleri hayvanı sahiplenmesin. Barınak ve rehabilitaslon merkezlerinin sayısının artması, sokak hayvanlarının acılarını azaltacaktır.”

SAYHAN ROTARY KULUBÜ YÖNETİCİLERİ VE ULUSLARARASI ROTARY 2430. BÖLGE GUVERNÖRÜ DR. GÜRKAN OLGUNTÜRK, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ZİHNİ ALDIRMAZ’I ZİYARET EDEREK, DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ…

Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Toğrul, 2430. Bölge Guvernörü Dr. Gürkan Olguntürk ve Seyhan Rotary Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret etti. Zihni Aldırmaz, Seyhan Rotary Kulübü’nün Adana’da güzel işler yaptığını belirterek, “Biz de elimizden geldiğince destek oluyoruz. Rotary Kulübü üyeleri hem kişisel olarak kendi profesyonellik alanlarında hem de kulüp faaliyetlerinde muhteşem çalışıyorlar. Kadınlarımızı etkinliklerin tamamının içinde görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Onların bu işlerin içinde olması çok önemli” dedi.

Geçmişte Adana’da Rotary kulüpleriyle ilgili bazı önyargılar bulunduğunu belirten Zihni Adırmaz şöyle devam etti: “Biz bunu kırdık. Kulüplerimiz toplumda saygıyla ve yaptıkları işlerle anılıyor. Doktorlarımız da bu tür oluşumların içinde sıkça yer alıyor ve meslekleriyle olduğu kadar, kulüp faaliyetleriyle de topluma hizmet ediyorlar. Geçmişteki doktorluk kavramı yeniden dizayn edildi ve tıp insanlarımız çok daha faaller ve güzel işlerin içindeler.”

ONUNLA ÇOK GÜZEL BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Toğrul da, Zihni Aldırmaz’ın toplum adına kendilerine yoğun destek verdiğini kaydederek, “Şehrimizde bize kucak açan yöneticilerin başında Zihni Aldırmaz Bey var. Bize bir baba gibi kucak açtı. Onunla çok güzel bir dönem geçirdik. Gönül isterdi ki bir 5 yıl daha belediye başkanlığına devam etsin ve birlikte çalışalım. Biz bugün hem size teşekkür etmek istedik, hem de Guvernörümüzle tanışmanızı arzu ettik” diye konuştu…

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü Dr. Gürkan Olguntürk de 7 ülkeyi kapsayan bölgelerinin dünyanın ikinci büyük Rotary alanı olduğunu ifade etti. Dr. Olguntürk şunları söyledi: “Adana’daki Rotaryanlarımızın faaliyetlerinden son derece memnunuz. Uluslararası Rotary Vakfı’nın en önemli faaliyetlerinden birisi yeryüzünde çocuk felci hastalığının ortadan kaldırılması ve daha sonra yer yer oluşan virüsü önlemek için yapılan çalışmalardır. Melinda Gates, vakfımıza bu amaçla kullanılmak üzere 500 milyon dolar bağış yapmıştır. Sadece bu rakam bile, söz konusu hastalığın dünya üzerinden silinmesiyle ilgili çalışmalarımızın önemini ve bize güvenin büyüklüğünü ortaya koymaktadır”

Konuşmaların ardından Zihni Aldırmaz, Rotaryanlara Türk Bayrağı Rozeti ve Çukurova’daki 120 kaleyi tanıtan Orhan Ürgenç’in yazdığı kitabı hediye etti.

Dr. Orhan Olguntürk de Zihni Aldırmaz’a bölge rozeti ve dönem sloganı rozeti taktı.

Zihni Aldırmaz, misafirleriyle birlikte bir süre Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın provalarını izledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.