Bahçeli: Ak Parti’nin gitme vakti geldi

simav-kMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçim çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor. Bahçeli Kütahya’nın Simav ilçesinde, Ak Parti iktidarının ülkeyi iyi yönetemediğini ve gitme vaktinin geldiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’ya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir sonraki durağı Simav ilçesi oldu. Buradaki mitinginde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatının tükendiğini ileri sürüp şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan Türk siyasi tarihinde kendisini aklayamazsa tarihe bir yüz karası olarak düşecektir. Bu sebepten Erdoğan, ya Yüce Divan’a gitmeyi tercih edecek, ya da Türkiye’den bir sebeple kendisini kurtaracak yol bulacaktır. Bunun başka yolu kalmamıştır”. Hangi partiden olunursa olsun sorunu demokrasi içerisinde aranması gerektiğine vurgu yapan mhp lideri bahçeli, “Özellikle AKP’li kardeşlerime sesleniyorum. Sorunu demokrasi içerisinde aramak demek seçimdir. Seçim ise 30 Mart’tadır. 30 Mart iktidar değiştirmez. Ama iktidarı uyarır. Oy kaybı ile kendisine çeki düzen vermesini sağlar. Şayet bu olmuyorsa o zaman 2015 yılında 51 ile gelmişse 51 ile gidecek haldedir. Bunun başka çaresi kalmamıştır. O sebepten dolayı aziz vatandaşlarım seçime önem veriyoruz ve bu seçime hep beraber katılmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Partililerden Simav’da kim varsa ziyaret etmelerini, projelerini anlatmalarını ve gönüllerini alıp sohbet etmelerini de isteyen Bahçeli, “Simav’da kim varsa, hangi partiden olursa olsun hangi vatandaşımız olursa olsun, hepsine alçak gönülüllük ile gidin, görüşün, anlatın, dertleşin, Türkiye için bir kararda buluşun. O kararınızAdalet Ve Kalkınma Partisi’nin siyaseten tükenmişliğini ilan eden bir karar olmasında hem AKP için hem de Türkiye için fayda vardır” dedi.

Kendisini yağmur altında dinleyen vatandaşlara teşekkür eden Bahçeli, “Kırklareli’nin Vize ilçesinde olduğu gibi Simav’da da bizi yağmur altında dinlediniz.Vize’de olduğu gibi Simav’da da bizi yağmur altında dinleyen sizler bir değerlendirme yaptınız. O değerlendirme de “Yağmur Bereket, Milliyetçi Hareket” hepinize teşekkür ediyorum. Islanıyorsanız milletimiz için ıslanıyorsunuz, ıslanıyorsanız ülkemiz için ıslanıyorsunuz. Islanıyorsanız bu memleketin bereketi için ıslanıyorsunuz” diye konuşmasını tamamladı.

Ziyarette Simavlılar Genel Başkanları Devlet Bahçeli’ye el dokuması kilim ile Kuran-ı Kerim hediye ettiler.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Kütahya’ya gelen MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, Gediz ilçesinde de vatandaşlara seslendi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini, sosyal ve ekonomik sıkıntılarının bulunduğunu belirten aşlık, ahlaksızlık, adaletsizlik ve asayişsizliğin 11 yıllık yönetiminin değişik işaretleri olarak dikkat çektiğini ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

“Kaos, kargaşa, kamplaşma ve buna benzer bazı özellikler 11 yılın bütün renklerini taşıyor. Halbuki yakın bir siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla Adalet Ve Kalkınma Partisi iktidara gelmiştir. Bu iktidar süresince meclisten çıkartamayacağı yasa, mecliste değiştiremeyeceği yasa, mecliste Türkiye’nin yeni problemlerine çözüm arayacak araştırmalara yapma imkanı her zaman mümkünken, belli bir dönem sonra Adalet Ve Kalkınma Partisideğişim ve dönüşüm programına geçerek Türkiye’nin meselelerini çözme ihmalini göstermiştir. Bu değişim ve dönüşüm projesi ise, çok tehlikeler işaret etmektedir. Değişimden ne anladıkları, dönüşümden ne yapmak istediklerini bir türlü izah edemediler, ama uygulamalarından çıkarttığımızda, Türkiye’yi bir felakete sürüklediği görülmektedir. Demokrasiden yana olduklarını söylüyorlar. Demokrasiyle beraber insan haklarını savunduklarını söylüyorlar. Arkasından özgürlük taleplerine cevap verdiklerini söylüyorlar. Bunlar insanlığın evrensel değerleri olarak kulağa hoş gelen uygulanması halinde de herkesi memnun eden kavramlar paketidir. Ama bunlar bu kavramları bir çuvalın içine koyuyorlar, çuvalın üzerinde bölücü terörün siyasallaşmasını içeren o taleplere cevap veren demokratik açılım ihanet paketi haline dönüşüyor. Oslo’dan İmralı canisine kadar, oradan Kandil’e kadar bir süreç içerisinde bir müzakereyle Türkiye bu gün bölünmenin eşiğine doğru gelmiştir”

‘YAVRU’ İFADESİNE BAHÇELİ’DEN TEPKİ

İktidara geldiklerinde “bu oyunu bozacağız” diyen mhp lideri bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak Gediz’de herkese sesleniyorum. Duydum, duymadım demesinler. Herkesin kulağına küpe olsun. Cenabı Allah nasip eder iseMilliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında mahallenin çocuklarını toplayacağımRecep Tayyip Erdoğan’ın evinin önünde haftada bir gün And içtireceğim. T.C. nerede silinmişse oraya aynısını yazdıracağım. Hele şu Ziraat Bankası, T.C.’yi özellikle heves olarak sildin mevzuatın mı arttı senin. Vergimi verdin ne yaptın sen.Recep Tayyip Erdoğan’ın villası nerdeyse o villanın karşısına en azından birkaç yeşillik, o yeşilliğin içerisinde güzelce bir kayanın üzerine Ne Mutlu Türküm Diyene yazdıracağım. Eğer bunları yapmazsam namerdim diyorum. Şimdide kalkmışRecep Tayyip Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi’ne yavru diyor. Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasi hayatında geleneği ve kökü olan 45. yıldönümünü kutlamış, sosyal maliyeti en yüksek, çilesi, ızdırabı yaşanan, buna rağmen yılmayan bir siyasi hareketin adıdır. Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi Hareket PartisiTürk siyasi hayatında var olduğunda sen Kasımpaşa’nın arka sokaklarında top oynayıp duruyordun”

BAHÇELİ, “ERDOĞAN GÜÇ DELİSİ OLMUŞ, YOLDAN ÇIKMIŞ”

Yolsuzluk iddiayarına da değinen Bahçeli, “Bazı işadamları konuşmaları basına aksedildiği vakit birbirleriyle alay ediyorlar ve birde millete hakaret ediyorlar ve sövüyorlar utanmazlar. Haram üzerine zenginlikte iktidarın yanaşması olmuş bu zavallılar Türkiye’yi sömürüyor ve sonrada vatandaşla alay ediyor. Böyle bir durum karşısında sayın Başbakan’a soruyorlar, bu işadamları böyle böyle yapmış, havuzda 630 milyon dolar para toplanmış. Başbakan cevap veriyor. Çok zeki ya. Hemen atlatacak, üstünü örtecek. Bunlar diyor istikrarlı işadamlarıdır, havuza girseler de ıslanmazlar diyor. Sonra da oğluyla bir muhabbet başlamış. Bu konuşmaların hiç birisini kabul etmiyor, bunlar diyor montaj diyor. Recep TayyipErdoğan’ı korku sarmış panik içerisinde, ne yapacağını şaşırmış, güç delisi olmuş, yoldan çıkmış”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.