Engellilerden Demirel’e tam destek

manset-b

etimesgutEtimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçedeki engelli ve aileleriyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde buluştu. Hizmetleriyle her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Demirel’e, engelliler ve ailelerinden tam destek geldi. Programda engelliler tiyatro ve defile gösterisi sunarken, aileleri hayranlıkla onları izledi.

Etimesgut Belediyesi, Engelliler Günü’nde ilçedeki engellileri ve ailelerini bir araya getirdi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Ömer Seyfettin Salonu’nda düzenlenen programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş ile bine yakın engelli ve yakınları katıldı.

TİYATRO, DEFİLE, ŞARKI, TÜRKÜ
Yürüteç Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin etkinliğinde engelliler tüm hünerlerini sergilediler. Engelliler önce tiyatro gösterileriyle büyük alkış aldılar. Hayvan kostümleriyle şarkı ve türküler söyleyerek eğlenen engelliler, moda gösterisiyle de herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Katılımcılar, engellilerin ortaya koyduğu performansı hayranlıkla izlerken, onların imkan tanındığında neleri başarabileceklerine bir kez daha şahit oldular.

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLER
Başkan Demirel, engellilere yönelik yaptığı hizmetleri anlattı. “Biz ayrım yapmadan bütün insanımızı seviyoruz” diyen Demirel, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak; daha çok hayata katacak hizmet ve projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Demirel ‘Engelsiz bir Etimesgut’ oluşturmak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemiz bünyesinde Engelli Hizmet ve Danışma Masası’nı kurduk. Burada engelli ve ailelerine rehberlik hizmeti sunuyoruz, ihtiyaç sahibi engellilere yaşam desteği sağlıyoruz. Binlerce engellimize akülü araba, tekerlekli sandalye sağladık. Türkiye’ye örnek bir hizmet olan “Engellileri Denizle Buluşturma” projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda iki bine yakın engelli ve ailemiz denizle buluştu, tatillerini yaptı. Yine engellilerimizi toplumla kaynaştırma ve hayata katma adına sosyal, kültürel projeler gerçekleştirdik; ebru kursları, sinema gösterileri, geziler, konserler düzenledik. Engellilerimizin yararlanacağı asansörlü engelli aracımızı onlara tahsis ettik. Engelli ve ailelerinin sorunlarına çözüm bulacakları, seslerini duyurabilecekleri Kent Konseyimizde Engelli Meclisi’ni kurduk. Elbette bunlar yeterli değil, engellilerimiz daha güzel hizmetlere layıktır. İnşallah önümüzdeki süreçte en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Engellileri yanımızda görmek, onlarla her zaman daha çok beraber olmak istiyoruz”.

KARAKAYA: “ENGELSİZ ANKARA” SÖZÜ VERDİ
MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya da Ankara’nın yalnız engelliler için değil, herkes için ‘engelli bir başkent’ olduğunu söyledi. Karakaya, “Bırakın engelli insanımızı, sağlıklı insanımız bile bir caddeyi baştanbaşa yürümekte zorlanıyor. Bisiklet yolu, yürüme yolları yok. İnşallah göreve geldiğimde engellilerin bütün sorunlarını çözeceğim. Engellilere özel hizmetler üreteceğim” dedi. Tüm Engelli ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY) Başkanı İlimdar Boztaş ise konuşmasında, engellilere verdiği destek için Başkan Demirel’e teşekkür ederek, ilçedeki bütün engelliler olarak Demirel’in her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından engelli ve aileleri Hüseyin Kağıt’ın türküleriyle coştu. Başkan Demirel de engellilerle birlikte oynadı. Demirel, sahneye gelemeyen engellilerin yanlarına giderek coşkularına ortak oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.