Bahçeli: Kapatılan tüm belde belediyeleri yeniden açılacak

bahceli-kapatilan-beldeler-yeniden-acilacakMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP iktidarının ilk ayında kapatılan tüm belde belediyelerini tekrar açacaklarını söyledi.

Bir takım açılış ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun’daki ilçe ziyaretlerinin ardından Ondokuzmayıs İlçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret etti.

Ziyarette Devlet Bahçeli partililerin yoğun coşkusuyla karşılaştı. Ziyaret sonrası konuşan Bahçeli, “Dün 16 büyükşehir vardı. Bugün de 14 ilave oldu, toplam büyükşehir belediyesi 30’a çıktı. Bu yasa değişikliği Türkiye’de belediyecilik hizmetlerini daha geniş kapsamlı bir alana yayarak uygulamaya geçildi. Bu uygulamanın sonucu nasıl olacak bu tam olarak kestiremiyoruz. Ama bir uygulama dönemi 30 Mart’tan sonra 5 yıl süre içerisinde görüldüğünde ne kadar faydalı olduğunu değerlendirme sahibi olacağız” dedi.

Kapatılan belde belediyelerini tekrar açacaklarını belirten Bahçeli, “Samsun ilinin mülki idaresinin sınırları aynı zamanda büyükşehirin de sınırları olmaktadır. Dolayısıyla çok geniş bir alanı kapsıyor. Köy, mahalle, belde, ilçelerin hepsi büyükşehir sınırları içerisinde oldu. Bunun yanında bazı yerlerde ise nüfus azlığından dolayı beldelerin kapatıldığına şahit oluyoruz. MHP bu beldelerin kapatılmasını doğru bulmamıştır. Çünkü köyden şehir hayatına dönüşümün önemlidir.

Başlangıcı olan belde belediyeleri uygulamalarda oldukça başarılı olmuştur. Köy hayatından şehir hayatına dönüşmenin bir örneğini vermiştir. Dolayısıyla kasabalarımız gelişmiştir. İnsanlarımızın alt yapıdan tutun da imara kadar birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecek fırsat doğmuştur. Bunu şimdi kaldırmak nüfus azaldığı için bunları tasfiye ediyoruz demek doğru olmamıştır. MHP iktidara nasip olduğu takdirde ilk ayının içerisinde yapacağı işlerden bir tanesi bu kırılmayı ortadan kaldırıp, kapatılan ne kadar belde belediyesi varsa hepsini açacağız” diye konuştu.

(İHA)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.