GÖKKUŞAĞI CAFE’YE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Tepebaşı Belediyesi engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe, Sosyal Girişimci Ödülleri Yarışması’nda Restoran-Cafe ve İşletme Mutfakları kategorisinde birinci oldu.

Metro Toptancı Market’in, Capital ve Ekonomist dergilerinin katkılarıyla sosyal girişimcilere destek olmak ve onların başarılarını Türkiye’ye duyurmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014 yarışmasının kazananları açıklandı. Yaşadığı toplum ve dünya için fark yaratan hikâyeleriyle 6 farklı kategoride yarışan başarılı girişimciler arasında Gökkuşağı Kafe de yer aldı.

Yarışma, Butik ve Yerel İşletmeler, Oteller, Serbest Meslek Ofisleri, Sağlık Kuruluşları ve Restoran-Cafe ve İşletme Mutfakları kategorisinde düzenlendi. “Down Sendromlu İnsanların Topluma Kazandırılmasını” amaçlayan proje ile Gökkuşağı Cafe, Restoran-Cafe ve İşletme Mutfakları kategorisinde 350 başvuru arasında birinci oldu.

Gökkuşağı işletme sahibi Sedat Ergün, “Biz güzel bir iş yaptığımızı biliyoruz Bu proje 2011 yılında başladı, oldukça emek verdik. Emeğimizin karşılığını da Eskişehirliler tarafından alıyoruz. Bu ödül bizim değil, çocukların” dedi.

Gökkuşağı Cafe Projesinde çocukların eğitimine destek veren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Gözde Tomris de, ”Bizler bu bireyleri topluma nasıl kazandırırız düşüncesiyle yola çıktık. Bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Bizleri destekleyen başta başkanımız Ahmet Ataç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu
Metro Gross marketler adına konuşma yapan Mustafa Oytun Altınoğlu ise, ”350 Başvuru arasından Eskişehir’den Gökkuşağı cafenin birinci olması bizi oldukça onurlandırdı. Özellikle Dowm sendromlu arkadaşlarımızın topluma kazandırılması anlamında büyük bir misyon içeren bu organizasyon içinde olmaktan çok büyük onur duyuyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt Ahmet Ataç, burada yaptığı konuşmasında, “Burada çok güzel bir iş için bulunuyoruz. Bu uzun ve güzel bir hikaye. Özellikle Eskişehir’li kadınlar buraya sahip çıktı. Çocuklarımız toplumun içine karıştığı zaman engel bitiyor. Bu projeyle çocuklarımıza öz güven geldi. Çok şükür bugünleri de gördük. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç, Gökkuşağı Gafe’de eğitim gören Dowm Sendromlu bireyler ile birlikte pasta keserek birincilik ödülünü kutladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.