Başbakan Erdoğan: Biz artık Türkiye’ye hitap eden bir iktidar değiliz

AKPARTi-17-kBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz artık Türkiye’ye hitap eden bir iktidar değiliz. Biz dünyaya hitap eden bir iktidarız. Biz gündemi belirlenen bir Türkiye değiliz. Gündem belirleyen bir Türkiye’yiz.” dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Başbakan Erdoğan, kutlamaların ardından İskele Meydanı’nda partisince düzenlenen mitinge katıldı. “Şehitler diyarı Çanakkale” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, burada şehitleri ve askerleri yatan ülke ve illeri selamladı. Çanakkale’ye sık sık geldiğini belirten Erdoğan, “Gençlik yıllarımdan bu yana her 18 Mart’ta Çanakkale’ye geldim. Zaman oldu ailece geldim, başbakanlık döneminde birkaç istisna dışında burada bulunmaya özen gösterdim. Sadece anma törenlerine katılmakla kalmadım. Biz gençliğimizde buraya geldiğimizde buralar son derece bakımsız bir haldeydi. Tarihimizin en büyük destanımızın yazıldığı şehitlikler terk edilmiş haldeydi. Burada hayatını kaybetmiş yabancı mezarlar bakımlıyken, bizimkiler harabe haldeydi. İçimizi acıtan bir manzara vardı. Dedik ki hiçbir masraftan kaçınmayacağız ne gerekiyorsa burada bunu yapacağız. Çünkü Mekke, Medine’den sonra Müslümanların en önemli şehitliği burası. Yeni şehitlikler tespit edip ihya ettik. 80 trilyon maliyetle Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi yaptık. Bizden önce gelenler CHP, MHP böyle bir Çanakkale düşündüler mi? Bunların ecdat diye bir dertleri var mı? Bunların tarih diye bir derdi var mı? Bu merkezi sesli ve görselle donatarak ziyaretçilere açtık. Hani ya siz milliyetçiydiniz. CHP diyor ki biz halkçıyız. MHP diyor ki biz milliyetçiyiz. Ya halkçı, milliyetçi Çanakkale’de dikili bir ağacınız oldu mu? Lafa değil milletimiz icraata bakıyor.” diye konuştu.

Tüm şehitliklere sahip çıktıklarını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz artık Türkiye’ye hitap eden bir iktidar değiliz. Biz dünyaya hitap eden bir iktidarız. Biz gündemi belirlenen bir Türkiye değiliz. Gündem belirleyen bir Türkiye’yiz. Sadece Çanakkale değil Türkiye’nin her yerindeki şehitliklere sahip çıkıyoruz. Ya nasıl sahip çıkmayalım ki. Bu cennet vatan için biz bunları yapmayacağız da ne yapacağız. Bu topraklar sıradan toprak değil. Onun için bu vatan ihmale gelmez. 34 ülkede şehitliğimiz var. Hepsini ihya ettik. Şimdi 2071’e torunlarımızı hazırlıyoruz. Ufuk ister ufuk. 100 yıl sonrasını düşünüyoruz. Karşımda benim şehit torunları var. Onların kutsal emanetlerine sahip çıkıyoruz. İnanın biz büyük bir devletiz. Büyük bir medeniyetin mensuplarıyız. Büyük dedelerimiz inanın büyük düşündüler. Dönemin en güçlü devletleri, orduları karşısında destan yazdılar. Bu millette küçük düşünmek yakışır mı? Bize korkmak sinmek yakışır mı? Biz Çanakkale’deki kahramanların torunları olarak büyük düşünüyoruz, büyük hedefler belirliyoruz. Adım adım ilerliyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN EN DOĞRU SÖZÜ”

Sık sık CHP’yi eleştiren Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun “Hırsızdan Başbakan olmaz” sözlerini eleştirdi. Başbakan, “Şimdi Kılıçdaroğlu kalkıyor iki de bir ‘Hırsızdan başbakan olmaz’ diyor. İnanın en doğru sözü bu. En Doğru sözü bu. Niye? 4 yıldır genel başkansın, niye başbakan olamıyorsun? Çünkü sende hırsızlık var da onun için. Neden? Sen SSK Genel Müdürü iken batırdın orayı. Şurada benim jenerasyonum veya bana yakın olan kardeşlerim bilir. SSK hastaneleri ne alemdeydi? Hatırlayın, bu beyefendinin genel müdür olduğu zaman ne haldeydi. Gidiyorduk sabah şafak vaktinde kuyruğa giriyorduk, numara alıyorduk, ondan sonra da doktor bey ne zaman gelirse. Doktor beyin verdiği ilacı da sadece hastanenin eczanesinden alabiliyorduk. Gidiyorsunuz eczaneye ilacın yarısı var yarısı yok.” şeklinde konuştu.

“KOALİSYON YAPIYORLAR”

AK Parti karşısında aralarında koalisyon yapıldığını belirten Erdoğan, “AK Parti karşısında kim güçlü onu destekleyecekler. Öyle bir koalisyon. Nerede kim güçlüyse ona oy verilecek diye. Ya bunlar oy mu belirliyor saksı mı belirliyor. Ayıptır ayıp, o adayına ayıp bir kere. İstanbul’da CHP’nin bir adayı çıkmış, 99’luk tesbih dağıtıyor. CHP Genel Müdürü gittiği her yerde cemaate övgüler yağdırıyor. Dün gitmiş adını bile bilmediği bir yerde başörtülü aday çıkarmış bununla övünüyor. Ya bunlar başörtülü kızlarımız için ikna odaları kuran sizler değil miydiniz? Ya Kılıçdaroğlu ufak at da civcivler yesin. Çıkmış diyor ki başörtüsü sorununu biz çözdük diyor. Yasayı Anayasa Mahkemesi’ne iptal için götüren sen değil misin?” dedi.

“YAZARLIĞA BAŞLAMIŞ”

Konuşmasının bir bölümünü Fethullah Gülen Hocaefendi’yi eleştirmeye ayıran Erdoğan, Zaman gazetesinde yapılan röportajı kastederek, “Bu arada yazarlığa filan başlamış röportaj filan yayınlamış. Şimdi soruyorum sen nasıl bir alimsin. Başörtüsüne 28 Şubat’ta füruat dedin. Ne işin var senin Pensilvanya’da. Madem bu kadar sevenin var, gelsene buraya. Madem bir suçun yok, çık gel o zaman. Siyaset yapacaksan gel burada yap. Yok yapmayacaksan benim yargımı, ülkemi karıştırma o zaman. Bir Başbakan’ın telefonunu dinleyemezsin, yasaktır. Cumhurbaşkanı’nın telefonunu dinleyemezsin. Utanmadan bir de montaj yaptınız. Bunlar için her yol meşrudur. 30 Mart akşamı inşallah bunlara gereken cevabı vereceğiz. Ya sen hoca mısın, istihbarat şefi misin? Bunu aklından bile geçirmesi zihniyet meselesidir. İki tane ceketim var diyor ya bu nasıl iki ceket. Madem senin iki ceketin var sana ne rafinerilerden. Madem inzivaya çekildin sana ne milletin telefonda neler konuştuğundan. Bu Pensilvanya’daki zatın malum medya ve muhalefet ile işbirliğinden hayırlı bir şey çıkmaz.” şeklinde konuştu.

37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Başbakan’ı protesto etmek isteyen birçok gruba polis müdahale etti. 37 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylardan bir polis de yaralandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.