Bu zulme kim dur diyecek?

20 mart yusuf kanliMHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, özellikle iktidar partisinin afiş, flama, bina giydirme gibi siyasi tanıtımlarının zulme dönüştüğünü belirterek yetkilileri göreve davet etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, yasak olan yerlere afiş, flama, bayrak asan, hatta komple bina giydiren siyasi iktidar partisinin yasa tanımaz tutumunun zulme dönüştüğünü belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

BOŞ BİNALARI GİYDİRİYORLAR
Yusuf Kanlı, yaptığı açıklamada, Seyhan ilçe sınırlarında bulunan Alparslan Türkeş Bulvarı ve diğer bulvar, sokak, cadde ve kavşaklar üzerinde bazı siyasi parti adayları tarafından çevreye rahatsızlık verecek şekilde sayısı on binleri aşan flama, bayrak, afiş asıldığını, ayrıca Hastaneler Kavşağında bulunan mekruh çok katlı binanın, iktidar partisinin adayının, bakanının ve başbakanın fotoğrafının da bulunduğu dev posterle giydirildiğini söyledi.

YASA VE YÖNETMELİK İZİN VERMİYOR
Seçim sürecinde görsel ilan ve reklam çalışmalarının nerelere hangi şartlarda yapılacağına dair ilgili Yasanın ve Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararların çok açık olduğunu belirten Kanlı “Hal böyle iken, özellikle siyasi iktidar partisinin bu hükümlere uymadığı, yasa tanımaz bir tutum içine girerek devlet gücünü de kullanmak suretiyle halkın hür iradesinin sandığa yansıması sürecinde haksız rekabetle üstünlük sağlamaya çalıştığı görülmektedir.

MAZLUMUN DA ALLAH’I VAR
Bu sadece bizim adaylarımıza, bizim partimize değil ve aslında daha çok 30 Martta sandığa gidip tercihini kullanacak olan vatandaşlarımıza yapılmış büyük bir haksızlık ve büyük bir zulümdür. Bu haksızlığı sineye çekmemiz mümkün değildir ama acıdır ki hak, hukuk tanımayan, devletin makamlarını, devletin gücünü ve imkanlarını hoyratça kullanmayı alışkanlık haline getiren bir zihniyetle karşı karşıyayız. Adaletin yok edildiği bizler de ‘Zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı var’ diyoruz ve önce Yüce Allah’a sığınıyor, gereğini Adanalı hemşehrilerimize havale ediyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.