Ataç’ın hizmetleri

in hizmetleriTepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Hedef Batıkent Beldeevi ve Çamlıca Kapalı Pazaryeri için tören düzenlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışta yaptığı konuşmada, böyle bir merkezin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükerşen, şöyle konuştu: “Çok sevgili çalışma arkadaşım, Tepebaşı Belediye Başkanı meslektaşım ve kardeşim Ahmet Ataç’m yaptığı eserlerden birisinin açılışı yapacağız. Bundan sonra çocuklarımızın dişleri çok sağlıklı olacak. Çocuklar güldüklerinde yüzlerinde güller açacak. Bu hizmet sosyal demokrat bir belediye başkanının yapabileceği hizmetlerin yalnızca birisidir. Ahmet Ataç pek çok hizmet yaptı. Onu kutluyorum. Merkez hayırlı ve uğurlu olsun.”

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise Türkiye’deki çocukların yüzde 90’nın diş çürüklerine ve ağız problemlerine sahip olduğuna değinerek, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç da Türkiye’de çocuklarla ilgili ağız ve diş sağlığı merkezi açan belediyelerden birisi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yılbaşında açtıkların ancak bir süre kliniğin çalışların izlediklerini ifade eden Akaç, şunları söyledi: “Resmi açılışını bu tarihlere bıraktık. Şirintepe, 40 bin nüfusuyla Eskişehir’in büyük mahallelerinden birisi. Şirintepe’ye komşu olan bölgenin çocuklarına da hitap edebilecek önemli bir merkezi açtık. Eskişehir’de ilk kez böyle bir klinik açılıyor. 570 metrekarelik bir alana sahip kliniğin açılması için belediye bütçesinden 600 bin lira harcandı. Çocuklarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Koruyucu hekimlik adına burada hizmet etmek ana ilkemizdir. Çocuklara burada diş sağlığıyla ilgili eğitim de veriliyor. Ülkemizdeki 10 çocuğun 9’unun ağzından çürük, 7-8’inin ağzında da diş eti hastalığı var. Burada 5 hekim, bir psikolog ve 5 asistan çalışıyor. Bugüne kadar 4 bin 361 çocuğunu diş taraması yapıldı. 4 bin 613 çocuğun acil muayeneleri gerçekliştirildi. Burada 6 bin 427 çocuğun da tedavileri bitti.” Konuşmanın ardından merkezin açılışı yapan Büyükerşen, Öğüt ve Ataç ile beraberindekiler, diş sağlığı eğitimine de katıldı.

HEDEF BELDEEVİ AÇILIŞI
Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılan Hedef Batıkent Beldeevi de görkemli bir törenle açıldı. Batıkent Mahallesinde bulunan beldeevi açılışı öncesi konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, Ahmet Ataç ve Yılmaz Büyükerşen’i yapmış olduğu hizmetlerden dolayı tebrik ederek, CHP’lilerin hiçbir zaman rant peşinde koşmadıklarını söyledi.

GÖKHAN GÜNAYDIN, “Ülkemizi kalkındırmak sağlanan refahı adil bölüştürmek, halkımızın mutluluğunu giderek yükseltmek ve bütün bu işlerli en yoksul en ötekileştirilmiş kim varsa onun yanında olarak devam etmek zorundayız. CHP’li belediyeler bu anlayışı yerel yönetimler üzerinden gerçekleştirmeye gayret ediyorlar. Bizler rant peşinde değiliz. Bizler yüksek yüksek binalar dikerek övünmüyoruz. Bizler siyasi yaşamalarında ceplerini dolduran sülalelerini zengin eden bir siyasal partinin temsilcileri değiliz. Ahmet ataç ve yılmaz Büyükerşen tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya örnek olacak şekilde yöneticilerdir. Onları tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Buradaki açılışa CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Nallıhan CHP İlçe Başkanı Alpay Eser, Sarıyer Belediye Başkanı Halil Ünsal, Bolu Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse ve çok sayıda kişi katıldı. Çamlıca Kapalı Pazaryeri açılışında da Eko Şov ekibi vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Eko Şovun ardından sahne alan Mesut Girgin’de çeşitli şarkıları mahalle sakinleriyle birlikte söyledi. Küçük konserin ardından Ahmet Ataç ve beraberindekiler Çamlıca Kapalı Pazaryeri’nin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.