Günaydın’dan Vali Coş’a gönderme

gunaydin-dan-cos-a-gonderme2Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Şehitlik Parkı’nın açılışına katıldı.

GÖKHAN GÜNAYDIN, “Artık Türkiye’de yeni evlatlarımızın toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmak hepimizin ortak görevidir” dedi.

Mezitli Belediyesi’nin Eski Mezitli Mahallesinde yaptırdığı ‘Şehitlik Parkı’nın açılış törenine Günaydın’ın yanı sıra, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı, İsa Gök ile Ali Rıza Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmalardan önce şehit annesi Handan Duygu’nun oğlunun günlüğünden okuduğu şiir duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’m konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, Mezitli Belediyesinin yaptığı işin önemli bir iş olduğunu belirterek, “Bu acı şehit ailelerimizin ocaklarına düştü ama bu acı hepimizin de yüreğine düştü. Onlar sadece sizin evlatlarınız değil artık. Onlar bizim hepimizin, milletin, halkın tamamının evlatlarıdır ve onlar koyun koyuna yatan çocuklarımızdır. Onların anısını hep beraber yaşatmakta hepimizin ortak görevi olacaktır” dedi. Artık Türkiye’de yeni evlatların toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmanın herkesin ortak görevi olduğunu vurgulayan Günaydın, “Bugün böylesine önemli bir konuyu siyasete konu etmeye çalışanlar, terör üzerinden, iç ve dış güvenlik konuları üzerinden, Türkiye’nin kardeşliğini parçalamak üzerinden siyaset yapan, üç kuruşluk siyasi çıkarlarını maksimize etmeye çalışanlar var. Seçim dönemlerine kadar işini idare edip, seçimden sonra tekrar bildiklerini ortaya koymaya çalışanlar var. Bu memleketi kutuplaştırarak, bu halkı bölerek, iki kuruşluk siyasi emellerine ulaşmaya çalışanlar var. Mustafa Kemal Atatürk bunu gördü ve bu memleketin geleceğini, valiye, emniyet müdürüne, başbakana ya da başka herhangi bir birine değil, gençliğe emanet etti, yani halkın kendisine emanet etti” diye konuştu.

“VALİ DENİLEN ADAMLARIN KÜFÜRLERİNE ALDIRMAYACAĞIZ”
Konuşmasında Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş’a da gönderme yapan Günaydın, “Tehditlere aldırmayacağız. Vali denilen adamların küfürlerine aldırmayacağız ve bu halka hakaret edenler elinde sonunda cevabını çok büyük şamarla alacaklar. Hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hangi inança, düşünceye sahip olurlarsa olsunlar, bu memlekette yaşayan 76 milyon insan kardeştir ve kamu görevlisinin en temel görevi bu halka saygı duymak ve hizmet etmektir. Halka saygı duymayan, halka tepeden bakan, halka hakaret eden kamu görevlilerinin kulağından tutulup, derhal o görevlerden alınması gerekir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Şehitlik Parkının açılışı yapılarak, anıtlara karanfiller bırakıldı.

GÜNAYDIN’DAN DERSHANE YORUMU
Açılışın sonunda basın mensuplarının dershanelerin kapatılması konusunda yönelttiği soruya da yanıtlayan Günaydın, “Önce eğitim sistemini bir analiz etmek gerekiyor. Bu eğitim sisteminin eksiği, gediğini varsa gidermek gerekiyor. Ancak mevcut iktidar dershaneleri kapatarak kendisine siyasi rakip gördüğü bir kesimden intikam almak istiyoruz. Buna yönelik bir ders vermek istiyor. Bunun doğru olabileceği, elle tutulabilecek bir tarafının olmadığı açıktır. Yapılması gereken Türkiye’de milyonlarca gencimizin üniversiteye girememesi, milyonlarca gencimizin de üniversiteden mezun olduktan sonra da herhangi bir iş bulup çalışamamasıdır. Yani ortaokuldaki, lisedeki eğitim sistemini tartışmak yerine, bu meseleyi, bu meseleyi bir siyasi rövanşa çevirmek iktidar partisinin her zaman ki kutuplaştırma politikasıdır. Bu Türkiye’nin geleceği adına kaygılarımızı daha fazla artırmaktadır” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.