Köy olmak istemeyen belde halkı sandığa gitmeme kararı aldı

kusu1KÜTAHYA’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Belde Belediye Başkanı Halil Ergenç, belde halkının Yerel Yönetimler Yasası ile nüfusunun 2 binin altında olduğu gerekçesiyle köy statüsüne düşecek olmalarını, 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanmayarak protesto etmeye hazırlandığını bildirdi.

Ergenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yasa gereği köy statüsüne düşecekleri gerekçesiyle belde halkının seçimlerde sandığa gitmeyeceğini söyledi.

Bu kapsamda “Kuşu’nun Köy Olmasını İstemeyenler Platformu” oluşturduklarını belirten Ergenç, şöyle konuştu: “Bu platforma, mahalle muhtarları, demek başkanları, beldenin kanaat önderleri ile vatandaşlarımız üye oldu. Beldemiz, geçen yıl yapılan adrese dayalı nüfus sayımında, 2 binin üzerinde çıktı fakat bu yasada, 2011 yılı baz alınıyor. Dışarıdan başka telde ve köyleri kendimize bağlamadan bu sayıyı elde ettik.

BU KANUNDA ADALET YOK
Çıkarılan bu kanunda adalet olmadığını düşünüyoruz. Sadece 2011 yılının baz alınması eşitlik olmaz. Kendi öz nüfusu geçen yıl 2 bin 209 çıkan beldemize yazık olacak. Aylardır bu haksızlığın giderilmesi için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sonuç itibariyle bu kanunu yapan siyasetçilerimizin bu haksızlığı gidermesini istiyoruz.” Seçim takvimi başlamadan bu haksızlığı giderecek kanun değişikliğinin yapılmasını istediklerini bildiren Ergenç, “Başbakanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Yerel seçimlerden önce beldenin durumunu düzeltecek kanun değişikliğinin çıkartılmasını istiyoruz. Böyle bir düzenleme olmazsa, Kuşu halkı olarak önümüzdeki seçimlerde ve somaki seçimlerde sandığa gitmeme ve oy kullanmamaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Ergenç, taleplerinin yerine getirilinceye kadar demokratik tepkilerini göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
A.A.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.