Yeşil sahalardan belediye meclisine

FIFA kokartlı eski hakemlerden Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi’nde Belediye Meclisi Başkan Vekilliği görevini yürütüyor.

Hakemliği bıraktıktan sonra spor yorumculuğu ve yazarlık yapan Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasete geçen genel seçimlerde Mersin’de milletvekili adayı olarak adım attığını hatırlatarak, şimdi ise yeni göreve gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşlen ile Çankayalılar için hizmet üreteceğini söyledi. Çankaya Belediyesi’nde Belediye Meclisi Başkan Vekilliği görevini yürüteceğini belirten Dereli, Çankaya’da sporla ilgili çok önemli projelerinin olduğunu vurguladı.

İlçeye uluslararası standartlarda bir spor tesisi yapmayı planladıklarını aktaran Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çankayalıların sürekli spor yapabilmesi için özellikle okul çağındaki çocukların spor yapabilmeleri için çalışmalarımız olacak. Mevcut eğitim sisteminde çocukların spora ve sosyal aktivitelere ayıracak çok fazla zamanları yok. Biz belediye olarak çocukların okuldan sonra spor yapabilme olanaklarını sağlamaya çalışacağız. Öğrencileri evlerinden alıp spor alanlarına götürüp hocalar eşliğinde sporlarını yapmalarını sağlayacağız. Sonra güvenli şekilde evlerine bırakacağız. Bunun çalışmalarına daha şimdiden başladık.”

Dereli, Çankaya’nın Ankara ve Türkiye için önemine işaret ederek, “Burası, sadece Ankara için değil Türkiye için önemli bir ilçe. O yüzden burada yapacağımız güzel çalışmalar belki de Türkiye’ye model olacak” dedi.

Türk futbolu

Selçuk Dereli, 22 yıl yeşil sahalarla içli dışlı ol birisi olarak futboldan hiçbir zaman ayrılamayacağını belirtti. Dereli, “Ben halen spor yazarlığı ve yorumculuk yapıyorum. Futboldan hiç kopmadım. Halen maçlara gidiyorum. 22 yılımı verdim hakemliğe, şu an da özlemiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Tabii ki özlüyorum. İstiyorum ki Türkiye’de futbol çok daha başarılı noktalara gelsin. Türk futbolunun şu an içinde bulunduğu durumda hiç beni mutlu etmiyor. Maçlarda hakemin fark edemediği veya yanlışları olduğunu düşündüğümde, futbolcuların hataları ya da teknik adamların oyuna müdahaleleri konusunda hata gördüğümde, bunu hemen haftalık köşemde yazıyorum. Futbol benim olmazsa olmazım. Hatta eğer oğlumun futbola birazcık yeteneği olduğunu görürsem onun çok başarılı bir futbolcu olması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Unutamadığı o an

Dereli, aktif futbol hayatında çok güzel zamanlar geçirdiğine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Unutamadığım anım yurt dışında yönettiğim bir karşılaşmanın sonucu, dünya rekoru olarak kaydedildi. Almanya A Milli Takımı ile San Marino’nun oynadığı bir karşılaşmaydı. Skor ise 13-0 bitti. Rekor da benim verdiğim penaltı kararıyla kırılmış. Rekor olduğunu maç sonunda öğrendim. Bu anı hiç unutamam. Herkesin bir o anı varsa benimki de yurt dışında oldu.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.