Korkuteli Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

korkuteli-belediyesi-meclis-toplantisi-yapildi-1Korkuteli Belediyesi Meclisi, 30 Mart mahalli idareler seçimleri sonrası ilk toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Hasan Gökce başkanlığında AK Partili Meclis üyeleri Sadullah Bayar, Hüseyin Torun, Celal Büyükyıldız, Emin İsen, Mehmet Manavoğlu, İbrahim Yavaş, Ayla Alptekin, Veli Bozova, Hasan Ali İrban, Şefik Kılınç, Kadir Sarıcalar, CHP Meclis üyeleri Süleyman Memioğlu, Ayşe Gül Pınar, Serhat Çoban, MHP Meclis üyeleri Mehmet Kılınç, İrfan Yılmaz, Halil Kara, Ömer Faruk Kolan, Süleyman Uğurlu, Hasan Önal, Hüseyin Giliğ, Ayhan Tığrak, Abdurrahman Kınık ilk toplantılarını yaptı. Toplantıda 11 maddeden oluşan gündeme geçildi.

Bir yıl görev yapacak olan Meclis 1. Vekili ile 2. Meclis Vekilliği için CHP aday önermedi. MHP Hasan Önal ve Halil Kara’yı, AK Parti ise Sadullah Bayer ve Celal Biyikyıldız’ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonunda Sadullah Bayer 13, Celal Büyükyıldız 13, Hasan Önal 10, Halil Kara 10 oy alırken, 3 oy boş çıktı. Buna göre Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Sadullah Bayer, 2. Vekilliğe ise Celal Büyükyıldız seçilmiş oldu.

Korkuteli Belediye Meclisi’nde 2 yıl süre ile görev yapacak meclis zabıt katiplikleri için AK Parti Ahmet Memioğlu, Mehmet Manavoğlu’nu aday gösterdi. MHP Grup Sözcülüğü Süleyman Uğurlu, Hüseyin Giliğ’i aday gösterdi. Yapılan gizli oylama sonucunda 13 oy alan Ahmet Memioğlu ve Mehmet Manavoğlu meclis katibi oldular.Korkuteli Belediye Meclisi’nde görev yapacak plan ve bütçe komisyonuna AK Parti’den Ahmet Memioğlu, Şefik Kılıç, Celal Büyükyıldız, MHP’den Ömer Faruk Kolan, Hüseyin Giliğ seçildi.

Daha sonra bir yıl süre ile görev yapacak olan DAİMİ ENCÜMEN üyeliği için seçim yapıldı. 2 kişinin seçileceği encümen üyelikleri için AK Parti Hasan Ali İbran ve Mehmet Manavoğlu’nu aday gösterdi. MHP ise Hasan Önal ve Halil Kara’yı aday gösterdi. Oylama sonucunda Hasan Ali İrban ve Mehmet Manavoğlu 13 oy alırken, MHP adayları Hasan Önal ve Halil Kara 10 oy aldı. 3 oy da boş çıktı. En yüksek oyu alan AK Parti adayları Hasan Ali İrban ve Mehmet Manavoğlu encümen üyesi oldular.

Meclis üyeleri Ramazan ayı olan Temmuz ayında meclisin tatil olmasını ve meclis toplantı günleri olarak ta her ayın ilk haftası Perşembe günü yapılmasını oy çokluğu ile kabul etti. Akdeniz Belediyeler birliğine seçilecek olan meclis üyeleri için de açık oylama yapıldı. AK Parti Ahmet Memioğlu ve Emin İsen’i aday gösterirken, MHP Ayhan Tığrak ve Süleyman Uğurlu’yu aday gösterdi. Yapılan açık oylama sonunda 13 oy alan Ahmet Memioğlu ve Emin İsen Akdeniz Belediyeler birliğine asil ve yedek üye seçildi.

Tüketici sorunları hakem heyetine 1 asil, 1 yedek üye seçimi için AK Parti Şevki Yücel, Ayla Alptekin’i önerdi. MHP Abdullah Kınık ve Hüseyin Giliğ’i önerdi. Yapılan açık oylama sonunda 13 oy alan Şevki Yücel ve Ayla Alptekin seçildi.5’er kişiden oluşacak 4 ayrı komisyon üyeliklerinde AK Parti’den İbrahim Yavaş, Ayla Alptekin ve Şevki Yücel, MHP’den Hasan Önal ve Süleyman Uğurlu seçilirken; eğitim kültür gençlik ve spor komisyonuna AK Parti’den Sadullah Bayar, İbrahim Yavaş, Kadir Sarıcalar Abdurrahman Kınık, MHP’den Hüseyin Giliğ; çevre tarım ve hayvancılık komisyonuna AK Parti’den Sadullah Bayer, Kadir Sarıcalar, Veli Bozova, MHP’den Halil Kara ve Ömer Faruk Kolan; mülkiyet görevlendirme komisyonuna AK Parti’den Emin İsen, Veli Bozova, Mehmet Manavoğlu, MHP’den Mehmet Kılınç, Ayhan Tığrak seçildi. Gündemin 10. maddesi 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinde AK Parti grup olarak ret verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.