CHP Milletvekili Demir: Başbakan’ın mağduriyet edebiyatını kınıyorum

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık operasyonlarını kendisinin ortaya çıkardığını iddia ederek, “Paralel devletin Türkiye’deki temsilcisini, hemen sağına soluna baktığı zaman görür. Bunu hâlâ görmemezlikten geliyor. Başbakan’ın mağduriyet edebiyatını kullanmasını kınıyorum.” dedi.

Milletvekili Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Öztürk, Muğla’da her iki kişiden birinin kendi büyükşehir belediye başkan adayına oy verdiğini söyledi. İlçelerdense bekledikleri sonuçları alamadıklarını vurgulayarak, “Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz onlara lâyık olmak için her türlü gayreti göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Demir ise sağlıklı olmayan bir seçim sürecinin geride bırakıldığını öne sürerek, “Tarih, bu yerel seçimi birçok olumsuzluklarıyla birlikte anacaktır. Hükümet, yerel seçimleri başarısız bir şekilde yönetmiştir. Yapılan seçimlerde uygulanan yöntem ve uygulamalara baktığımızda, elektrik kesintilerine baktığımızda gerçek halkın iradesi yansımamıştır. Manipülasyonlar, yanlışlıklar ve hatalar vardır. 30 Mart’ta şaibeli bir seçim süreci yaşadık.” ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Şimdiye kadar hükümet içerisinde onlara sürekli her alanda destek veren paralel yapıyla ilgili mağduriyeti en iyi şekilde kullandı. Bugüne kadar seçimde de kullanarak kendisine artı değer olarak bunu kendisine getirdi. Halkımızı yalanlarla, komplo teorileriyle, kara propagandayla maalesef bunu sürdürmeye çalışıyor. Bu süreci Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de yansıtacağı görünüyor. Türkiye’de güçlünün artık her konuda, her alanda hâkim olduğunu görüyoruz. Devletin sağlıklı bir yörüngeye oturtulması konusunda ülkenin geleceği açısından, cumhuriyetin ilkelerinin tekrardan yerine oturtulması açısından hükümetin daha dikkatli olması gerektiği düşüncesindeyim.” diye konuştu.

Başkan Gürün de seçim suresince kendi düşüncelerini yerel yönetimlerle ve genel parti politikasını halka anlattıklarını söyledi. CHP’nin Muğla’daki 2009 yerel seçimlerinde oyunun 171 bin 562 olduğunu, bu seçimlerde ise 271 bin 787’ye çıkardığını kaydeden Gürün, “Büyük bir oy artışının olduğu görülüyor. Türkiye’de en yüksek oy İzmir ve Muğla’da alındı. Sadece oy oranı virgüllerle farkediliyor. Muğla’da 555 bin 354 oy kullanıldı, bunun 26 bin 310’u geçersiz sayıldı. Bu çok önemli bir rakamdır. Bunun mutlak surette iyi irdelenmesi lazım.” dedi. Büyükşehir yapılanması konusunda altı aydır çalışma yaptıklarını dile getiren Gürün, “Ulaşımı, suyu, kanalizasyonu, arıtmayı ve diğer konuları analiz ediyoruz. Yapmamız gereken kısımları yapıyoruz. Kısa sürede halledeceğimizi düşünüyorum. Biz hangi birimlerle ilgili, nereden ne şekilde bir örgütlenme şeması yapacağımızı teorik olarak danışarak, her ilçede bunlar konuşularak ortaya çıkmış durumda. Onların kuruluşunu sağlayacağız. Bazı yerlerde maalesef binamız dahi yok. Altı ay içerisinde devralıncaya kadar hizmetlerin mevcut sistem içinde yapmakta olanlar tarafından yapılması ve sistem hazır olduğunda üzerimize alınmasıyla ilgili karar var. İtfaiye tümüyle büyükşehirin kontrolü altında, bütün işlemlerini yaptık. İlçe belediye başkanlarına her konuda yetki devri olmuyor, bazı konular tümüyle benim. Kanalizasyon, yol ve suyu devredemiyorum. Mesela mezarlıkları ilçe belediyelerine devretmek suretiyle onların daha az aksaklıkla yürümesini sağlamam gerekiyor.” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.