Dünyanın gözü Alanya’da olacak

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir 27 Nisan Pazar günü yapılacak olan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Önümüzde ki hafta Pazar günü düzenlenecek olan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu ile ilgili açıklama da bulunan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet turu ülkemizin en görkemli spor etkinliklerinden birisi. Bu yıl 50’ncisini farklı bir görkem ve güzellikle kutlamayı planladığımız yani göz kamaştırıcı bir yere taşımaya çalıştığımız bir etkinlik bu. Aynı zamanda ülkemizin en başarılı ve en büyük tanıtım organizasyonu. Dünyanın en önemli turizm ülkelerinden birisi olan Türkiye’nin böyle bir tanıtım çalışmasını mutlaka en ön sıralara alması ve bunun üzerinde yoğun bir profesyonellik göstermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘1 MİLYAR HANE ALANYA’YI İZLEYECEK’
Kaymakam Özdemir ayrıca şunları söyledi; “2012 yılında 300 milyon hanede bulunan televizyon ekranlarına çıkan bu bisiklet turumuz geçen sene yaklaşık 630 milyon haneye ulaştı. Bu sene bunu 1 milyar haneye ulaştıracak bir çalışma içerisindeyiz. 1 milyar hane demek bir evde iki kişi televizyon izliyorsa 2 milyar insanın sizi izlemesi demektir. Bu da dünya nüfusunun aşağı yukarı üçte biri demektir ki ne kadar önemli bir tanıtım olduğunu söylemeye gerek görmüyorum. Özellikle Alanyamızın da Türkiye’ni en önemli turizm merkezi olduğu tezinden hareketler, yapacağımız tanıtım çalışmasının akıllarda iz bırakıcı ve unutulmayacak bir çalışma olması arzusundayız. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili belediyemizin meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirdik. İlgili tüm kurum kuruluşlar ve Bisiklet Federasyonu Başkanımız katıldılar. Bize bir sunum gerçekleştirdiler. Bunun üzerinde şimdi 26 Nisan’da akşamüzeri takım tanıtımlarının gerçekleştirileceği kızıl kule meydanında bir tanıtım kokteyli ve peşinden de konser planlıyoruz. Özellikle tanıtımın burada başlayıp ertesi günde devam edeceği, ilçemizin çeşitli yerlerinde bisiklet turuyla beraber turizm vurgusunun yapılacağı görkemli bir tanıtım çalışmasının içindeyiz Bu konuda tüm Alanyalı hemşerilerimi bu işe gönül verme ve önemseme konusunda bir kez daha uyarmak ve bilgilendirmek istiyorum. Bu fırsatı kaçırmayalım Alanyamız için bir daha ele geçmeyecek kadar önemsenmesi gereken bir tanıtım fırsatıdır.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.